Δελτίο τύπου για ανοικτή συνεδρίαση του Συνδικάτου στις 6/12

FacebookTwitterGoogle+Share

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου  ανοικτή συνεδρίαση της Κ.Δ. του Συνδικάτου με τα εξής θέματα:

  1. Τις συνθήκες όπως διαμορφώνονται για τις σχέσεις εργασίας, τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων του ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ όσο η ανακαίνιση είναι σε εξέλιξη ή με ένα πιθανό κλείσιμο του, καθώς και το πλαίσιο διεκδικήσεων, οι μορφές δράσης ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και το εισόδημα όλων των εργαζομένων. 
  2. Την συμμετοχή του Συνδικάτου στο συλλαλητήριο ενάντια στο βάρβαρο κι αντιλαϊκό προϋπολογισμό την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη, στις 6 μμ στο Σύνταγμα.

Για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση είχε σταλεί ξεχωριστή πρόσκληση στο προεδρείο του  επιχειρησιακού σωματείου του ΧΙΛΤΟΝ  τα μέλη του όμως επέλεξαν να μην συμμετέχουν στην διαδικασία ενώ την ίδια στάση ακολούθησε και η ΠΑΣΚΕ.

Η Κ.Δ. του Συνδικάτου εκτιμά πως πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια ώστε η ιδιοκτήτρια εταιρία του ΧΙΛΤΟΝ να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις  που θα διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας και το εισόδημα των εργαζομένων μπροστά στην ανακαίνιση και τις μετατροπές στο χαρακτήρα του ξενοδοχείου, με βάση και το  υπόμνημα αιτημάτων που έχει σταλεί στο παρελθόν από το συνδικάτο. Για του λόγους αυτούς αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί Συνέλευση των εργαζομένων του ΧΙΛΤΟΝ, εντός του ξενοδοχείου, την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στις 13:30 με ταυτόχρονη 2ώρη στάση εργασίας ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή.

Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η συμμετοχή του Συνδικάτου στο συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησης, που καλούν σωματεία και ομοσπονδίες στις 16 Δεκεμβρίου  στο Σύνταγμα.

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ