ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ELECTRA.

FacebookTwitterGoogle+Share

ΑΘΗΝΑ 03/12/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ELECTRA.

Συνάδελφοι  Συναδέλφισσες

Το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία  Ηλέκτρα   πάνε στη δουλειά με τη σκέψη ποιος θα είναι ο επόμενος που θα απολυθεί . 

Σκοπός των απολύσεων είναι να επιβληθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους εργαζόμενους ,ώστε ο όμιλος να πουλάει “covid free” υπηρεσίες. Τα ρίχνουν όλα στην ατομική ευθύνη , την ίδια ώρα που ούτε η επιχείρηση ,ούτε η κυβέρνηση αναλαμβάνουν τις δικές τους.  Η επίσημη αιτιολογία βέβαια είναι όπως πάντα  άλλη, πέραν κάποιον εξαιρέσεων.

Τι κι αν οι εργαζόμενοι  στενάζουν από το φόρτο εργασίας , από την εντατικοποίηση τηs δουλειάς . Τι κι αν αρκετοί  δουλεύουν στο απαράδεκτο καθεστώς του προγράμματος  «Συνεργασία» που καταχρηστικά εφαρμόζει η εργοδοσία, την ώρα που οι πληρότητες μέχρι πρότινος ήταν  πολύ υψηλές. Τι κι αν χρειάζεται να γίνουν νέεs προσλήψεις με μόνιμεs συμβάσεις αορίστου χρόνου και όχι απολύσειs . Τι κι αν ο μισθός  εξανεμίζεται μέσα στις πρώτες  20 μέρες του μήνα λόγο των αυξήσεων σε βασικές καταναλωτικές ανάγκες, τώρα έχουν κι από πάνω το φόβο της απόλυσης και τον εφιάλτη της ανεργίας . 

Είναι ξεκάθαρο ότι ρίχνοντας τις ευθύνες στους εργαζόμενους για τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς η αναγκαιότητα  γίνεται εκβιαστική επιβολή για να αποποιηθεί η εργοδοσία όπως και το κράτος την ευθύνη του έλεγχου. 

Παράλληλα παρανομεί αφού  συγκεκριμένες απολύσεις έχουν γίνει υπό το καθεστώς του προγράμματος Συνεργασία . Αυτό δείχνει ότι δεν υπολογίζουν ούτε τους νόμους  που ψηφίζονται και που εξυπηρετούν τα κέρδη τους. ‘Oτι  και η αυθαιρεσία θα συνεχίζεται εάν δεν τη σταματήσουμε εμείς .

Οι εργαζόμενοι στα Ηλέκτρα πρέπει να θέσουν κάποια ερωτήματα α) το ότι έχει χαλαρώσει  η ιχνηλασία COVID-19 στους χώρους είναι ευθύνη των εργαζομένων? β) το ότι η εντατικοποίηση  σπάει κόκκαλα είναι ευθύνη των εργαζομένων? γ) είναι ευθύνη των εργαζομένων να στοιβάζονται στα ΜΜΜ και όταν τυχόν αρρωστήσουν να φταίνε κι από πάνω αφού μένουν ουσιαστικά ακάλυπτοι  υγειονομικά και οικονομικά?

Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού έχει πραγματοποιήσει παρέμβαση στην εταιρεία , όπως και καταγγελία στο ΣΕΠΕ, για το ζήτημα των απολύσεων και τις εξελίξεις στα Ηλέκτρα και καλεί τους συνάδελφους να συσπειρωθούν σε αυτό και να διεκδικήσουν :

 

  •  Να παρθούν πίσω οι απολύσεις  
  •  Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις αορίστου χρόνου και μισθούς στο ύψος των αναγκών μας
  •  Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς του Συνεργασία που συνεπάγεται και μείωση μισθών
  • Καμία απόλυση λόγω μη εμβολιασμού. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Να επανέλθει η ιχνηλασία για τον COVID-19 σε όλα τα ξενοδοχεία σε εβδομαδιαία βάση με ευθύνη της εταιρίας.

 

 

Μόνος  του ο καθένας δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα συσπείρωση  στο Συνδικάτο είναι προϋπόθεση για να παλέψουμε ενωμένοι για ζωή και δουλεια με αξιοπρέπεια.

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ