Όχι άλλος νεκρός, όχι άλλος σακατεμένος!

FacebookTwitterGoogle+Share

ΤΡΙΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1μμ-5μμ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ
2μμ Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το αίμα του συναδέλφου μας από την Θεσσαλονίκη και ένα άλλο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στην μακάβρια λίστα, με θύμα αυτή την φορά ένα συνάδελφος μας σερβιτόρο σε επισιτιστικό κατάστημα στο Γκάζι.

Την ίδια ώρα που γράφεται αυτή η ανακοίνωση δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή σε ΜΕΘ ένας ακόμα συνάδελφος διανομέας της E FOOD  στο Βόλο, μετά από σοβαρό τροχαίο εργατικό ατύχημα εν ώρα εργασίας.

Είμαστε σκληρά εργαζόμενοι και βάζουμε καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή μας, εφόσον ακόμα και τα πιο βασικά και αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφάλειας οι εταιρείες και η εκάστοτε κυβέρνηση τα έχουν φορτώσει στις πλάτες μας με τη γνωστή καραμέλα της «ατομικής ευθύνης».

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Να συνεδριάσει άμεσα η επιτροπή ΒΑΕ του Υπουργείου.
  • Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση, να συμπεριλαμβάνεται το κράνος για τους διανομείς.
  • Σταθερή εργασία 5ημερο 7ωρο με αποδοχές 8ωρου και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Καμία άλλη ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
  • Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες. Να οριοθετηθεί χιλιομετρικά η εμβέλεια διανομής.
  • Να καταργηθεί ο νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ