Ανακοίνωση του Συνδικάτου για τις απειλές της εργοδοσίας στη Γευσήνους

FacebookTwitterGoogle+Share

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Με αφορμή το γεγονός ότι οι απλήρωτες υπερωρίες το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει κανόνας μέσα στη παραγωγή και η εταιρεία μέσω των προϊστάμενων απειλεί τους συναδέλφους με διάφορες γελοιότητες, το Συνδικάτο σας καλεί να αντιδράσουμε, να αντισταθούμε απέναντι σε αυτή την αθλιότητα.

Δε γίνεται να ανεχτούμε κι άλλο να ζούμε μόνο για να δουλεύουμε και να θησαυρίζουν μια χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι από τη σκληρή δουλειά μας.  Η εταιρεία εφαρμόζει κατά γράμμα το νόμο της κυβέρνησης που καταργεί το 8ωρο , που επιβάλλει 10ωρη απλήρωτη δουλειά. Αυτό δε λέγεται δουλειά ,λέγεται σκλαβιά. Έχουμε οικογένειες , προσωπική ζωή και δε μπορεί κανένας να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς, να μας έχει με το τηλέφωνο στο χέρι για το πότε θα δουλέψουμε.

Δε μπορεί η απλήρωτη υπερωρία να είναι κανόνας στην  εταιρεία με την απειλή της απόλυσης. Οι διανομείς της efood οργανωμένοι στο Συνδικάτο τους απέδειξαν ότι ακόμα και ολόκληρες πολυεθνικές μεγαθήρια μπορεί να γονατίσουν , αν είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ.

Ισχυροποιούμε το Συνδικάτο μας, συμμετέχουμε στις αρχαιρεσίες που συνεχίζονται μέχρι τη Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 11:00-19:00 στα γραφεία Γλάδστωνος 3 ,Ομόνοια.

Απαιτούμε :

  1. Να σταματήσουν άμεσα οι απλήρωτες υπερωρίες . Να εφαρμοστούν οι όροι που αναφέρονται στη σύμβαση που έχουν υπογράψει οι εργαζόμενοι.
  2. Να μη πληρώνεται η 6η μέρα με κουπόνια , να αποζημιώνεται με βάση το νόμο η υπερεργασία.
  3. Να δηλωθούν οι πραγματικές ειδικότητες στους μάγειρες Α και Β.
  4. Να σταματήσει τώρα η «ενοικίαση» από εργολαβικό γραφείο , άμεση πρόσληψη των συναδέλφων από τη λάντζα απευθείας από την εταιρεία με αορίστου χρόνου σύμβαση.