Κάλεσμα του Δ.Σ. του Stanley για τις 9/4

FacebookTwitterGoogle+Share

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Αυτός ο ένας χρόνος πανδημίας λεηλάτησε το εισόδημά μας και ισοπέδωσε την ζωή μας.

Σταθήκαμε ΟΡΘΙΟΙ γιατί μαζί με τα άλλα επιχειρησιακά σωματεία και το συνδικάτο μας κάναμε δεκάδες κινητοποιήσεις, έχοντας στο επίκεντρο των διεκδικήσεων μας τα μέτρα προστασίας της υγείας, και την διασφάλιση των δικαιωμάτων μας.

Η κυβέρνηση νόμιζε πως με το πρόσχημα της πανδημίας θα είχε την ευκαιρία να ξεμπερδέψει με όσα δικαιώματα μας απέμειναν, όμως οι αγώνες που οργανώσαμε είχαν αποτελέσματα, όπως η επαναπρόσληψη των εποχικών, το δικαίωμα αναστολής και η παράταση του επιδόματος ανεργίας.

Η απόφαση του Υπουργού εργασίας να μην συναντά πρωτοβάθμια σωματεία, αποδεικνύει ότι θέλουν συνομιλητές, μόνο όσους συμφωνούν με την πολιτική τους και δεν ενοχλούν το τουριστικό κεφάλαιο.

Μπροστά στην επανεκκίνηση του τουρισμού, που φυσικά θα γίνει χωρίς να παρθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, από μια κυβέρνηση που υλοποιεί κατά γράμμα κάθε απαίτηση των ξενοδόχων, που τους έχει απαλλάξει από κάθε μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος, καταλαβαίνουμε πως θα κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει τα κέρδη τους.

Θέλουν να επιστρέψουμε σε ένα σκληρότερο περιβάλλον, με πιο ευέλικτη και φθηνή εργασία, με 10ωρο, με απλήρωτες υπερωρίες και όχι συνεχόμενα ρεπό.

Λογαριάζουν όμως χωρίς εμας!

Στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία ότι προετοιμαζόμαστε για νέο κύκλο αγώνων!

Συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση των σωματείων του κλάδου στις 9 Απρίλη στις 11πμ στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Αμαλίας, στην προτομή της Μελίνας Μερκούρη.

Διεκδικούμε:

Διασφάλιση της επιστροφής όλων των συναδέλφων στην δουλειά ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας, με πλήρη δικαιώματα!

Εφαρμογή της ΣΣΕ, χωρίς τους απαράδεκτους όρους για διαχωρισμό των νεοπροσλαμβανόμενων στην Δ’ κατηγορία, και χωρίς τον όρο για κατάργηση των συνεχόμενων ρεπό.

Χορήγηση με ευθύνη της εργοδοσίας, όλων των μέσων προστασίας της υγείας και των διαγνωστικών εξετάσεων.

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, τα σωματεία και την λειτουργία τους.

 

Το Δ.Σ.