Κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στο Ζαφόλια για τις 9/4

FacebookTwitterGoogle+Share

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΖΑΦΟΛΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι /ισσες                                                                                 01/04/2021

Είμαστε ένα  χρόνο αντιμέτωποι με την πανδημία, χωρίς να έχουμε ένα εισόδημα που θα μας επιτρέπει να ζήσουμε ανθρώπινα.

Είμαστε ένα χρόνο στα αζήτητα των ξενοδόχων , που δεν χρειάστηκε να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ από τα προηγούμενα κέρδη τους , ούτε για ασφαλιστικές εισφορές ούτε άλλα έξοδα, φρόντισε η Κυβέρνηση για αυτούς .

Όμως σταθήκαμε όρθιοι ,γιατί έχουμε τα σωματεία μας . Έχουμε κάνει δεκάδες κινητοποιήσεις που εξαιτίας αυτών συνεχίζουμε να παίρνουμε έστω τα 534 € , καταφέραμε να μπουν στην αναστολή συνάδελφοι μας που δούλεψαν το καλοκαίρι του 2019, να παραταθούν τα ταμεία ανεργίας και συνεχίζουμε..

Τώρα στο άνοιγμα του τουρισμού, ξέρουμε ότι θα συναντήσουμε ένα νέο τοπίο βαρβαρότητας που έχουν φροντίσει να διαμορφώσουν  οι εργοδότες και να νομιμοποιήσαν οι σημερινή, με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

 Θα βρούμε πιο ευέλικτες μορφές εργασίας, απολύσεις , όχι συνεχόμενα ρεπό , υπερωρίες απλήρωτες, πρωτόκολλα υγείας στα μέτρα του κέρδους του ξενοδόχου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας συνεδρίασε, την Τετάρτη 01/04 , έθεσε όλα τα ζητήματα στη συζήτηση και αποφασίσαμε ότι, πρέπει να συνεχίσουμε με το κεφάλι ψηλά, με μαχητικότητα και αισιοδοξία από όλα αυτά, που έχουμε καταφέρει και δεν είναι λίγα . Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στις 9 Απριλίου μαζί με το Συνδικάτο μας και τα άλλα πρωτοβάθμια κλαδικά σωματεία στο τουρισμό , σ΄ όλη τη χώρα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  1. Το άνοιγμα του ξενοδοχείου να γίνει με επιστροφή όλων των εργαζομένων , αορίστου, συμβασιούχων και ενοικιαζόμενων , που δούλεψαν το καλοκαίρι του 2019 και μέχρι να κλείσει το Μάρτιο του 2020.
  2. Εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης , χωρίς τους αρνητικούς όρους της για διάκριση εργαζομένων ,όχι στα σπαστά ρεπό
  3. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας, από τον Κορωνοιό και όχι μόνο, που οικονομικά δε θα επιβαρύνουν το εισόδημα μας.            

Ο covid19 είναι μια πανδημία , άρα η αντιμετώπιση της γίνεται με τα ανάλογα εργαλεία : εμβόλια, φάρμακα, ισχυρή πρωτοβάθμια δημόσια υγεία κλπ. Δεν είναι ζήτημα ατομικό ή ατομικής ευθύνης ,όπως θέλουν να μας καταλογίζουν.

Καλούμε τους συναδέλφους να ξεπεράσουν τους δισταγμούς τους και να διαδηλώσουμε την Παρασκευή 9 Απριλίου, γιατί η ελπίδα, υπάρχει στην οργάνωση, στην ενότητα και τη διεκδίκηση .

Το σημείο συγκέντρωσης θα είναι στη Δ. Αρεοπαγίτου και Αμαλίας στις 11 το πρωί. (στο άγαλμα της Μελίνας)

 

Το Δ.Σ.