Οι μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του κλάδου είχαν αποτέλεσμα!

FacebookTwitterGoogle+Share

Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Μετά από τις συνεχόμενες κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Εργασίας και στον ΕΦΚΑ, που πραγματοποιήθηκαν από το Συνδικάτο αλλά και τα σωματεία του κλάδου σε όλη τη χώρα που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ, των σωματείων και των εργαζομένων που συμπορεύτηκαν με τις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν, καταφέραμε να διασφαλιστεί με νόμο η πρόσβαση όλων των εργαζομένων στις υπηρε
σίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, όπως και η καταβολή των ενσήμων όλων των εποχικών εργαζομένων με μονομερείς δηλώσεις.
Θυμίζουμε ότι μέχρι τα μέσα Φλεβάρη δεν είχαν μπει τα ένσημα στους εποχικούς εργαζόμενους, όπως επίσης οι συνάδελφοι όπου δούλευαν στα 12μηνης λειτουργίας Ξενοδοχεία με εκ περιτροπής απασχόληση, δεν έχουν ασφαλιστικές αποδοχές με ασφαλιστική κάλυψη με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Τώρα ο ΕΦΚΑ πρέπει να καταβάλει άμεσα όσα χρωστάει στους εργαζόμενους (επιδόματα λοχείας, ασθενείας κ.λπ.)
Θυμίζουμε επίσης ότι αυτή η κατηγορία των εργαζομένων του κλάδου στην αρχή της πανδημίας, το Μάρτη του 2020, ήταν εκτός του λεγόμενου μηχανισμού στήριξης και κάτω από τη πίεση των μαζικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και σε άλλες τουριστικές περιοχές εντάχτηκαν, διασφαλίστηκε το δικαίωμα της επαναπρόσληψης, των ασφαλιστικών αποδοχών.
Δε τους πέρασε ! Ο αγώνας μας, οι κινητοποιήσεις μας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να διασφαλιστεί το αυτονόητο μέσα σε συνθήκες πανδημίας!
Δεν έχουμε άλλη επιλογή πέρα από το να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε τον αγώνα μας. Η κυβέρνηση δεν ξεμπερδεύει με το να διασφαλίζει το αυτονόητο, την πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας.
Τώρα πρέπει να διασφαλιστεί η επιστροφή όλων των εργαζομένων του κλάδου στη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
• Να καταβληθούν πλήρεις ασφαλιστικές αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας που είχαν. Να ενταχτούν στο “μηχανισμό στήριξης” όλοι οι εποχικοί εργαζόμενοι στον επισιτισμό, οι τουριστικοί συνοδοί, ξεναγοί, οδηγοί τουριστικών λεωφορείων.
• Να παρθούν μέτρα προστασίας της Υγείας και ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλειάς μπροστά στο άνοιγμα του τουρισμού.
• Να ενισχυθεί άμεσα το δημόσιο σύστημα Υγείας με προσλήψεις μονίμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ