Επιστολή στην Pizza Fan για τα κρούσματα εργαζομένων στο Κερατσίνι

FacebookTwitterGoogle+Share

Αθήνα 16/12/2020

Το Συνδικάτο έχει ενημερωθεί για τις θέσεις σας σε σχέση με την καταγγελία των εργαζομένων της  PIZZA FAN Κερατσινίου , αναφορικά με τον  τρόπο διαχείρισης  από την πλευρά σας , κρούσματος Κορωνοϊού σε συνάδελφο που εργάζεται στο συγκεκριμένο κατάστημα .  Τα όσα αναφέρονται στις θέσεις σας σε σχέση με το περιστατικό , αποτελούν την μισή αλήθεια καθώς αποκρύπτονται οι εξαιρετικά σοβαρές παραλήψεις των υπευθύνων του καταστήματος αναφορικά με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας που απαιτούνται για την διαχείριση ανάλογων  περιστατικών με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ .

Συγκεκριμένα ,

Εργαζόμενος που παρουσίασε συμπτώματα της νόσου COVID 19  μετέβει αυτοβούλως σε νοσοκομείο για να κάνει  test και αφού  βρέθηκε θετικός μπήκε σε καραντίνα αφού πρώτα ενημέρωσε σχετικά την επιχείρηση   . Η διεύθυνση του καταστήματος  ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε κάνει προληπτικό έλεγχο στους εργαζόμενους , προχώρησε σε αυτή την ενέργεια μόνον αφού ενημερώθηκε  για το αρχικό  κρούσμα .

Αποφασίσατε την διενέργεια  test σε όλο το προσωπικό αλλά  με την μέθοδο rapid η οποία σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Π.Ο.Υ και της επιστημονικής κοινότητας ,  δεν είναι απολύτως αξιόπιστη .Μόνοι σας παραδέχεστε πως  οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν αρνητικοί -στο μη αξιόπιστο test – επέστρεψαν στην εργασία τους κανονικά όταν επαναλειτούργησε το κατάστημα μετά από 1 ημέρα διακοπή για απολύμανση.

Αγνοήσατε τις οδηγίες  του ΕΟΔΥ για τέτοια περιστατικά οι οποίες αναφέρουν πως , όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα πρέπει να μπαίνουν προληπτικά σε  καραντίνα ακόμα και αν είναι αρνητικό το μοριακό test , πόσο μάλλον το rapid .

Προγραμματίσατε μοριακό test μόνο για όσους εργαζόμενους  σας ενημέρωσαν πως έχουν συμπτώματα (πυρετός , δύσπνοια κτλ)  .

Συνεπώς και αντίθετα με όσα ισχυρίζεστε , διαπιστώνεται πως δεν τηρήθηκε πιστά το πρωτόκολλο διαχείρισης επιβεβαιωμένου κρούσματος της νόσου covid 19  που ορίζεται από τον ΕΟΔΥ θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία όλων των εργαζόμενων. Είναι σαφές πως οι μέχρι τώρα ενέργειες σας ,είχαν προτεραιότητα  την ανεμπόδιστη λειτουργία της επιχείρησης με τις μικρότερες δυνατές οικονομικές συνέπειες στα κέρδη σας και όχι την ασφάλεια του προσωπικού .

Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση για το περιστατικό κινήθηκε άμεσα με στόχο πάνω από όλα την διασφάλιση της  υγείας και ασφάλειας για το  σύνολο του προσωπικού . Σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και την σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων στην PIZZA FAN σας προειδοποιούμαι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε να θυσιαστούν οι συνάδελφοι μας για τα κέρδη σας .

Απαιτούμε

  • Όλοι οι εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή με το αρχικά επιβεβαιωμένο κρούσμα να μπουν σε καραντίνα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ .
  • Οι εργαζόμενοι να πληρωθούν κανονικά τις ημέρες που θα βρίσκονται σε καραντίνα οι οποίες δεν θα γίνει αποδεκτό να  αναπληρωθούν  με υπερωρίες στο μέλλον .     
  • Να γίνουν επαναλαμβανόμενα μοριακά test ώστε να διασφαλιστεί πως όλοι είναι ασφαλείς και δεν υπάρχει κανένας μελλοντικός κίνδυνος μετάδοσης .
  • Να ενισχυθεί το κατάστημα με επιπλέον προσωπικό καθαριότητας ώστε να γίνονται καθημερινά όλοι οι απαραίτητοι καθαρισμοί στους χώρους του .
  • Να παρέχονται από την επιχείρηση όλα τα αναγκαία μέσα ατομικής προστασίας και να τηρούνται αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα  υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων από την νόσο του COVID 19 στους χώρους εργασίας

Σε αντίθετη περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε κάθε συνδικαλιστικό μέσο και συλλογικό τρόπο πάλης  ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι απαιτήσεις μας .

Με την υγεία των συναδέλφων μας δεν θα παίζουμε !!!!