Όλοι στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 13/10 στις 6μμ στην ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ

FacebookTwitterGoogle+Share

 

 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13/10/20 ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

18:00μμ ΣΤΗ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ

ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗ ΔΕΙΞΕΙ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΖΩΗ

ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ!

ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ , ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ , ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!

 

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη , νέα μέτρα στήριξης προς τους εργοδότες , όσους μέχρι σήμερα πλούτισαν από τη δουλειά μας και ταυτόχρονα νέα μέτρα κατάργησης δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών για μας τους εργαζόμενους.

Πανηγυρίζει για το ότι κατάφερε να μεταφέρει όλα τα βάρη της νέας κρίσης στη πλάτη μας. Ότι μέχρι σήμερα οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου , όχι μόνο δεν έχουν πληρώσει τίποτα , αντίθετα έχουν και λαμβάνουν ακόμα περισσότερα προνόμια , πακέτα στήριξης.

Με το άνοιγμα του τουρισμού , ενώ μας έχουν καταδικάσει με το επίδομα πείνας και εξαθλίωσης, το μόνο που εξασφάλισαν είναι να επιδεινωθεί η κατάσταση της πανδημίας , να αυξηθούν τα κρούσματα και να μπει σε μεγαλύτερο κίνδυνο η υγεία μας.

Απαγορεύουν τις συναθροίσεις πάνω από 9 άτομα , την ώρα που μέσα στα Ξενοδοχεία , τα εστιατόρια, στα λεωφορεία και το μετρό δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας. Πάμε στη δουλειά μας λες και είμαστε σαρδέλες σε κονσέρβα και αν κολλήσουμε μας ζητάνε και τα ρέστα με απλήρωτες υπερωρίες.

Βρήκαν την ευκαιρία τώρα , τη περίοδο της κρίσης να φέρουν ότι αντεργατικό εργαλείο έχουν διανοηθεί, τα επιχειρηματικά , επενδυτικά μυαλά τους. Τώρα βρήκαν την ώρα να βάλουν χέρι στις υπερωρίες , στο δικαίωμα να διαδηλώνουμε , να απεργούμε, να οργανωνόμαστε στα συνδικάτα. Έχουν βγει στη «φούλ επίθεση».

Εμείς έχουμε δύο επιλογές. Ή θα δεχτούμε να χειροτερέψει ακόμα περισσότερο η ζωή μας για να γλιτώσουν τη «χασούρα» των κερδών οι λίγοι πάμπλουτοι εκμεταλλευτές μας ή θα αξιοποιήσουμε τη μεγάλη δύναμη που έχουμε για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ. ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ,ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!!!

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τη διασφάλιση του εισοδήματος μας ! Μαζί με τα συνδικάτα από όλους τους κλάδους , παλεύουμε για την ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων , για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής, που δημιουργεί στρατιές ανέργων και φτωχών, που δημιουργεί θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, βγάζει τα σπίτια μας στο σφυρί. Τη πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που προκαλούν μαζικά τη προσφυγιά.

Όλοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο κλάδο , σε επισιτισμό και Ξενοδοχεία , κυριολεκτικά έχουν ξεσαλώσει όσον αφορά το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν γίνει λάστιχο , δεν εφαρμόζονται για να μην πληρώσουν οι εργοδότες το κόστος. Όσοι έχουμε μπει για δουλειά είτε δουλεύουμε με εξαντλητικά ωράρια , από πόστο σε πόστο , είτε με εκ περιτροπής και μειωμένο μισθό.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από αυτόν της οργάνωσης στο Συνδικάτο, της ενίσχυσης του αγώνα για την υπεράσπιση των δικών μας συμφερόντων. Μαζί με όλους τους κλάδους, να παλέψουμε για την ανατροπή της πολιτικής που στέλνει το λογαριασμό της νέας κρίσης στους εργαζόμενους , μετά από την τεράστια κερδοφορία των προηγούμενων χρόνων ως αποτέλεσμα των ελαστικών μορφών απασχόλησης , των μειώσεων σε μισθούς και δικαιώματα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να διεκδικήσουμε να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι και μέτρα των μνημονίων των ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ και όλες οι αντεργατικές διατάξεις των ΠΝΠ.

Να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

Να δοθούν κανονικά το δώρο Χριστουγέννων ,οι άδειες και το επίδομα αδείας, με βάση το μισθό των εργαζομένων.

Να μην περάσει το αίσχος των απλήρωτων υπερωριών.

Να χορηγηθεί το επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας.

Άμεση διακοπή πληρωμών και χρεώσεων σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και εφορία.

Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων.

Να υπογραφούν ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα. Να γίνει υποχρεωτική η εφαρμογή τους σε όλο τον κλάδο.

Να απαγορευτούν οι απολύσεις.

Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία και ένταξη του κλάδου του Επισιτισμού.

Κοινωνική Ασφάλιση και Υγεία για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Κατάργηση του νόμου Βρούτση – Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και στην Ασφάλιση. Δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών.

Δωρεάν πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή και στο πρόγραμμα «Συν-εργασία».

Να ενταχτούν όλοι οι εργαζόμενοι του Επισιτισμού στον μηχανισμό στήριξης χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να πληρώνεται την πρώτη βδομάδα κάθε μήνα η αποζημίωση ειδικού σκοπού».

 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13/10/20 ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

18:00μμ ΣΤΗ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ