Κάλεσμα της Σωματειακής επιτροπής Ξεν. Electra για τις 28/9

FacebookTwitterGoogle+Share

 

    Όλες και όλοι τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στη στάση εργασίας και στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας που οργανώνει το Σωματείο μας.

 

  Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Με αλληλεγγύη και μαχητικότητα μπορούμε και πρέπει να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, τη ζωή μας την ίδια!

 

Συνάδελφοι,

 

Ήρθε η ώρα να ακούσουν τη δική μας φωνή! Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Αν δεν ανέχεσαι να μπαίνει η ζωή η δική σου και της οικογένειας σου στη ζυγαριά κόστος – όφελος πρέπει να ξεσηκωθείς.

 

Να οργανωθείς στο σωματείο σου και να μπεις και εσύ στον αγώνα!

 

Ο καλύτερος  τρόπος για να βγάλουμε συμπεράσματα είναι η ίδια μας η ζωή. Ο τουρισμός άνοιξε, τα ξενοδοχεία άνοιξαν, κάποιοι από εμάς γυρίσαμε στη δουλειά, αλλά η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο.

Ζούμε όλοι τα αποτελέσματα της «διαχείρισης» της πανδημίας από την κυβέρνηση. Έδωσαν στους μεγαλοξενοδόχους, και γενικά στους μεγαλοεπιχειρηματίες, σχεδόν ό,τι ζήτησαν. Οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου που θησαύρισαν τα προηγούμενα χρόνια, όχι μόνο δεν έχουν πληρώσει τίποτα, αντίθετα έχουν και λαμβάνουν ακόμα περισσότερα προνόμια και πακέτα στήριξης.

Δικαιώματα που θεωρούσαμε δεδομένα, τώρα γίνονται παραμύθι για μικρά παιδιά. Βρήκαν ευκαιρία να βάλουν χέρι στο δώρο Χριστουγέννων, στις υπερωρίες, στο δικαίωμα να διαδηλώνουμε, να απεργούμε, να οργανωνόμαστε στα συνδικάτα. Θα το επιτρέψουμε;

 

Μας φαίνεται ότι τα μέτρα δεν βγάζουν νόημα. Μα γιατί τόσο καιρό δεν ενίσχυσαν το σύστημα υγείας, δεν πήραν μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων, για τα Μέσα Μαζική Μεταφοράς;

Απαγορεύουν τις συναθροίσεις πάνω από 9 άτομα, την ώρα που μέσα στα Ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, στα λεωφορεία και το μετρό δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας. Πάμε στη δουλειά μας λες και είμαστε σαρδέλες σε κονσέρβα και αν κολλήσουμε μας ζητάνε και τα ρέστα με απλήρωτες υπερωρίες.

 

Συνάδελφοι, η Επιτροπή Εργαζομένων στα Electra μαζί με το Κλαδικό Σωματείο ν. Αττικής παλεύουμε ενάντια σε αυτή την κατάσταση. Βάζουμε μπροστά τα αιτήματα μας και αγωνιζόμαστε να μην περάσει η απογοήτευση και το ο καθένας μόνος του.  

Δεν έχει καμία απολύτως σημασία σε τι καθεστώς βρίσκεται ο καθένας (αναστολή, Συν-Εργασια, full time), γιατί από τη νέα επίθεση που δεχόμαστε σε όλα τα μέτωπα δε θα βγει αλώβητος κανένας εργαζόμενος. Έχουμε εμπειρία.

 

Δεχόμαστε να ζούμε με χαμηλές απαιτήσεις; Αυτά που βιώναμε ως εργαζόμενοι στα Electra όλο το προηγούμενο διάστημα, χειροτέρεψαν την περίοδο αυτή, με χαρακτηριστική την προσπάθεια να επιβληθεί σε εργαζόμενους του service να κάνουν λάντζα, τις απλήρωτες υπερωρίες και άλλα.

 

Δεν θα περάσει το κλίμα φόβου που θέλουν να περάσουν.  Πιο πολύ να φοβηθούμε το τι θα γίνει αν δεν αντιδράσουμε οργανωμένα για εμάς και τα παιδιά μας. Συσπειρωνόμαστε στη σωματειακή επιτροπή και μαζί με συναδέλφους από άλλα μεγάλα ξενοδοχεία της Αττικής περνάμε στην αντεπίθεση.

 

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28/9 10:00 – 14:00

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

  • Να διεκδικήσουμε να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι και μέτρα των μνημονίων των ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ και όλες οι αντεργατικές διατάξεις των ΠΝΠ.
  • Να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
  • Να δοθούν κανονικά το δώρο Χριστουγέννων ,οι άδειες και το επίδομα αδείας, με βάση το μισθό των εργαζομένων.
  • Να μην περάσει το αίσχος των απλήρωτων υπερωριών.
  • Να χορηγηθεί το επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • Άμεση διακοπή πληρωμών και χρεώσεων σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και εφορία.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων.
  • Να υπογραφούν ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα. Να γίνει υποχρεωτική η εφαρμογή τους σε όλο τον κλάδο.
  • Να απαγορευτούν οι απολύσεις.
  • Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία και ένταξη του κλάδου του Επισιτισμού.
  • Κοινωνική Ασφάλιση και Υγεία για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Κατάργηση του νόμου Βρούτση – Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και στην Ασφάλιση. Δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών.
  • Δωρεάν πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή και στο πρόγραμμα «Συν-εργασία».
  • Να ενταχτούν όλοι οι εργαζόμενοι του Επισιτισμού στον μηχανισμό στήριξης χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να πληρώνεται την πρώτη βδομάδα κάθε μήνα η αποζημίωση ειδικού σκοπού».

Αυτοί που βρίσκονται ψηλά

Θεωρούνε ταπεινό

Να μιλάς για το φαΐ

Ο λόγος; Έχουνε κι όλας φάει

(…)Οι άνεργοι πεινούσαν

Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται

Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι

Κηρύχνουν τη λιτότητα

Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα

Ζητάνε θυσίες

Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους

Για τις μεγάλες εποχές που θα’ρθουν

Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο

 

Μπέρτολντ Μπρεχτ- «Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου»

(Ποιήματα του Σβέντμποργκ, 1939)

 

 

 

Επιτροπή Εργαζομένων στα Electra