Οι προσπάθειες να σταματήσουν οι αγώνες του κλάδου στην Κέρκυρα ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΆΣΟΥΝ!

FacebookTwitterGoogle+Share

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΌ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ , ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Το Συνδικάτο της Αττικής στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων , στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό στη Κέρκυρα, όπου όλο το προηγούμενο διάστημα σε συντονισμό με τα σωματεία του κλάδου που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ , άλλα σωματεία που πήραν απόφαση για κοινή δράση μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, έδωσαν παλικαρίσια μάχη στο νησί απέναντι στους μηχανισμούς της εργοδοσίας της κυβέρνησης , των ανθρώπων τους μέσα στην διοίκηση της Ομοσπονδίας. 

Η αγωγή που έκανε η διοίκηση της Ομοσπονδίας , περί παράνομων εκλογών του Συνδικάτου της Κέρκυρας , έχει ξεκάθαρα στόχο να εμποδίσει ακόμα περισσότερους εργαζόμενους , να γραφτούν στο Συνδικάτο και να παλέψουν κόντρα στη κυβέρνηση και τους ξενοδόχους. Έχει στόχο να διακόψει την αυξητική τάση νέων εγγραφών , σε χώρους όπου μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι δεν είχαν καταφέρει να οργανωθούν και να παλέψουν απέναντι στις συνέπειες της πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων , των εργοδοτών. Απέναντι στη πολιτική που η πλειοψηφία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας παρουσίαζε όλα αυτά τα χρόνια , ως μοναδική λύση, ως ρεαλιστική , εφαρμόσιμη.

Είναι η πολιτική της ΕΕ και των μνημονίων , που τη στήριξαν με νύχια και με δόντια. Η πολιτική που στοχεύει να αναβαθμίζει συνεχώς με πακέτα δισεκατομμυρίων τους επιχειρηματικούς ομίλους , ώστε να αναβαθμίζεται ο τουρισμός και από την άλλη να την πληρώνουν οι εργαζόμενοι με μαζική ανεργία, εντατικοποίηση, 10ωρα-12ωρα, 7ημερα, επιδόματα πείνας!

Η προσπάθεια της πλειοψηφίας της Διοίκησης της Ομοσπονδίας να σταματήσει τους αγώνες των εργαζομένων στη Κέρκυρα , είναι συντονισμένη με τους Ξενοδόχους. Αυτό το ρόλο του συντονισμού , άλλωστε παίζει και η εκλογή στη διοίκηση της Ομοσπονδίας ( στη θέση μάλιστα του οργανωτικού γραμματέα) του κ. Εφραιμίδη, που αποτελεί το δεξί χέρι του μεγαλοξενοδόχου Ανδρεάδη . 

Ότι και να κάνουν , όποιον αγωνιστή και να βάλουν στο στόχαστρο για να ρίξουν λάσπη στους αγώνες , δε θα τα καταφέρουν. Γιατί τους αγώνες τους κάνουν οι εργαζόμενοι που αντιδρούν στην εξαθλίωση, στη φτώχεια, στην ανεργία. Τους αγώνες τους οργανώνουν οι εργαζόμενοι που πλήρωσαν μέχρι τώρα πολλά και δε δέχονται να πληρώσουν ξανά!  Γιατί επιβεβαιώνεται ότι τελικά τα συμφέροντα των εργαζομένων δεν ταυτίζονται ούτε με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας , της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Οι αναλυτικές απαντήσεις που έδωσε το Συνδικάτο της Κέρκυρας απέναντι στη βρώμικη προσπάθεια εναντίον του, είναι αποστομωτικές. Ο κάθε συνάδελφος , ο κάθε εκλεγμένος, τίμιος συνδικαλιστής που αγωνιά για την ανάπτυξη των αγώνων του κλάδου , στις νέες συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης , να βγάλει τα συμπεράσματα του για το ποιο δρόμο τελικά πρέπει να ακολουθήσουμε. 

ΣΤΙΣ 28 ΤΟΥ ΜΉΝΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ