ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ , ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

FacebookTwitterGoogle+Share

 

 

 

 

ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ , ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ , ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ , ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ !

 

 

Συνάδελφοι ,συναδέλφισες

Στη περίοδο της καραντίνας , επιβεβαιώθηκε περίτρανα ότι τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία , τα catering ,είμαστε εμείς! Χωρίς εμάς στη κυριολεξία είναι σκέτα κουφάρια, τίποτα δε δουλεύει.

Από τη πρώτη μέρα που ξεκίνησε η κρίση ,η κυβέρνηση και οι εργοδότες μας κοροϊδεύουν!

 

Θέλουν να μας πείσουν ότι ο λόγος που προχώρησαν σε απολύσεις , σε εκ περιτροπής εργασία (μισή δουλειά – μισός μισθός) ,σε αναστολή συμβάσεων με εισόδημα 500 ευρώ και τους περισότερους από μας χωρίς δικαίωμα αυτού του επιδόματος (εργαζόμενοι εξτρά, εργολαβικοί, εποχικοι επιστισιμό κ.α.), είναι η πανδημία, ότι ο εχθρός είναι ο ιός.

 

Ενώ για τα μαρτύρια που τραβήξαμε όλα αυτά τα χρόνια της ανάπτυξης δε λένε κουβέντα για το ποιός φταίει. Για την εντατικοποίηση, τη δουλειά ήλιο με ήλιο, τις διάφορες συμβάσεις μιας μέρας, ενός μήνα , των 10 ωρών την εβδομάδα. Κανένας δε λέει το λόγο που πρίν δεν εφάρμοζαν τις κλαδικές μας Συλλογικές Συμβασεις που με αγώνες είχαμε κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια.

 

Δε λένε κουβέντα για το τί απέγιναν τελικά όλα αυτά τα κέρδη που αποκόμισαν οι επιχειρηματίες στη περίοδο της ραγδαίας ανάπτυξης, που στο όνομα αυτής μας έλεγαν να κάνουμε θυσίες , να προσμένουμε βελτίωση της ζωής μας. Στο όνομα της ανάπτυξης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων , όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα , η ΕΕ , διαμόρφωσαν το νομικό πλαίσιο που κατάργησε τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, το 8ωρο, το πενθήμερο. Στο όνομα της διασφάλισης της κερδοφορίας τους μας έβγαλαν από τα βαρέα ανθυιεινά επαγγέλματα, μας έστειλαν για σύνταξη 380 ευρώ στα 67! Εμπορευματοποίησαν την Υγεία, την Παιδεία.

 

Μας κουνάνε ακόμα το δάκτυλο σχετικά με τα μέτρα προστασίας , απέναντι στην πανδημία, προβάλλοντας την ατομική ευθύνη. Ενώ είναι αυτοί που ευθύνονται για τις τεράστιες ελλείψεις σε κρεβάτια ΜΕΘ, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για την υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων , προς ώφελος των κερδών των ομίλων, των ιδιωτικών κλινικών, που πουλούσαν πανάκριβα τα τέστ κορονοϊού αξιοποιώντας τις κρατικές δομές διάγνωσης! Είναι αυτοί που κατα εντολή των Ξενοδόχων, των εφοπλιστών και των αεροπορικών εταιρειών έκαναν τα υγειονομικά πρωτόκολλα κουρελόχαρτο, επέτρψαν το στρίμωγμα στα αεροπλάνα, τα πλοία ,τα ξενοδοχεία. Αυτοί που αποκαλούσαν ήρωες τους διανομείς και άλλους εργαζόμενους από άλλους κλάδους , που τη περίοδο της πανδημίας , ήταν εκτεθειμένοι , χωρίς ουσιαστικά κανένα μέτρο προστασίας της Υγείας τους γιατί απλά το θεωρούσαν κόστος.

 

Λένα ψέματα ότι αυτά τα μέτρα που πέρασαν και που μας εξαθλιώνουν , θα είναι προσωρινά! Τα ίδια έλεγαν και με τα μνημόνια. Θα παγιωθεί η εκ περιτροπής εργασία, η δουλειά όποτε , όσο και άν θέλει ο εργοδότης, η δουλειά ανάλογα την πληρότητα, το τζίρο, χωρίς να παίρνουν υπόψη τις δικές μας ανάγκες .

 

Ήδη τη περίοδο των ρεκόρ, η κυβέρνηση και ο ΣΕΤΕ όπως και τα κόμματα που στηρίζουν τη πολιτική της ΕΕ μαζί με τον ΣΕΒ και τον ΣΕΤΕ ότι επιστροφή αυτών των κατακτήσεων είναι πισωγύρισμα.

 

Τώρα μας λένε ότι με τη μείωση μισθών , την εκ περιτροπής διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας, ενώ ήδη 200.000 νέους ανέργους από το ξεκίνηγμα της κρίσης.

 

Δεν τους καίγεται καρφί για ούτε για τις θέσεις εργασίας, ούτε για την Υγεία μας, ούτε για το εισόδημα και τα δικαιώματα μας.

 

Άλλωστε φάνηκε από το ότι, από την αρχή δεν είχαν ενταχτεί στο μηχανισμό στήριξης, χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου ,εποχικοί σε Ξενοδοχεία, συμβασιούχοι σε 12μηνης λειτουργίας , όπου με τους μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες του Συνδικάτου από τον Απριλη μέχρι σήμερα , τις μαζικές κινητοποιήσεις σε Κέρκυρα , Ρόδο και Κρήτη καταφέραμε και εντάχτηκαν όλοι αυτοί.

 

Δε θα συμβιβαστούμε με την “νόμιμη κλεψιά” του ιδρώτα μας , του πλούτου που παράγουμε.

 

Δε πρέπει να συνταχτούμε πίσω από την άποψη που υποστηρίζει τη λογική της συναίνεσης σε αυτή τη κατάσταση. Αυτή τη λογική υπηρετούν οι συνδικαλιστές που με τη στήριξη της εργοδοσίας και του κράτους , με νοθείες , βρίσκονται στη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας Επιστισμού-Τουρισμού. Είναι οι συνδικαλιστές που πρίν μας έκεγαν ότι υπέγραψαν τις μειώσεις μισθών για το καλό μας! Για να υπάρχουν συμβάσεις και που ταυτόχρονα στήριξαν το νόμο που επιτρέπει να μην εφαρμόζονται.

Είναι αυτοί που στήριξαν τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σήμερα ΝΔ) ,τους νόμους που ψηφίστικαν , που καταργούν το δικαίωμα της οργάνωσης στο τόπο δουλειάς, το δικαίωμα στην απεργία, στη διαδήλωση.

 

Είναι αυτοί που είναι καλοδεχούμενοι από τον Υπουργό Βρούτση, που με πολύωρες συναντήσεις συζητάνε και παζαρεύουν την εφαρμογή των μέτρων της κυβέρνησης , που στο όνομα της παραβατικότητας των εργοδοτών , απαιτούν να εφαρμοστούν οι νόμοι που μας τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα μας.

 

 

Συνάδελφοι, η μόνη επιλογή που έχουμε τώρα είναι να οργανωθούμε στο συνδικάτο, σε κάθε τόπο δουλειάς. Ο οργανωμένος αγώνας απέναντι στους εργοδότες και τις κυβερνήσεις, απέναντι στο καπιταλισμό είναι η λύση. Αυτός είναι ο ορατός εχθρός. Η αλληλεγγύη όλων μας ανεξάρτητα τη χώρα καταγωγής, την ειδικότητα, τη σύμβαση , η ενότητα είναι η δύναμη μας!

 

ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ:

 

Κατάργηση όλων των αντεργατικών Νόμων.

Με ευθύνη των εργοδοτών και του κράτους να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό, με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας. Αντίστοιχα το εισόδημα των εποχικών τους χειμερινου μήνες.

Να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία.

Παύση πληρωμών σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τράπεζες. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά. Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών.

Να ακυρωθούν οι χιλιάδες απολύσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, να απαγορευτούν για το επόμενο διάστημα.

Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να γίνονται δωρεάν τα τέστ για covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους.

Άδεια με αποδοχές για όσους νοσούν από τον covid-19, ή έχουν ευπαθείς ομάδες στην οικογένεια.

Προσλήψεις μονιμου προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία.

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ