29/6 στη 1μμ όλοι έξω από την Newrest στο αεροδρόμιο

FacebookTwitterGoogle+Share

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση τη Δευτέρα 29 Ιούνη στη 13.00, έξω από το κτήριο της Newrest στο αεροδρόμιο.

Όχι στις απολύσεις! Όχι στις μειώσεις μισθών!

Κανένας εργαζόμενος μόνος του!

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Στην επίθεση που δεχόμαστε ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση των εργαζομένων, ο αγώνας για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας! 

Η κυβέρνηση, με τις υπουργικές αποφάσεις που βγάζει κάθε μέρα, υλοποιεί ένα προς ένα τα αιτήματα των εργοδοτών! Κυβέρνηση και εργοδοσία βάφτιζαν τους εργαζόμενους του κλάδου μας «ήρωες» επειδή τόσα χρόνια μας κυριολεκτικά μας τσάκισαν στη δουλειά, με μισθούς πείνας, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο, με δουλειά που είχε ημερονηνία λήξης. Τώρα, που ο τουρισμός δε θα έχει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος για τους επιχειρηματίες του κλάδου, καταδικάζουν τους εργαζόμενους στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η Newrest πρωτοστατεί σε αυτή την προσπάθεια, έχοντας εξαγγείλει ότι θα προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις. Απαξιώνει το επιχειρησιακό σωματείο για να συνεχίσει ανενόχλητη το έργο της.  Ξέρει καλά ότι όταν οι εργαζόμενοι είναι οργανωμένοι έχουν δύναμη. Κανένας εργαζόμενος μόνος του, οργανωνόμαστε όλοι στο σωματείο μας, στο κλαδικό συνδικάτο!

Η μαζικότατη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα μας δίνει δύναμη! Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που αποφασίσαμε μας δείχνουν το δρόμο! 

Δε θα δεχτούμε να μείνει εργαζόμενος χωρίς εισόδημα, χωρίς δουλειά. Δε θα δεχτούμε τα παιδιά μας να λιποθυμούν από την πείνα. Δε θα δεχτούμε να κόψουν σε συνάδελφο το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο, να προχωρήσουν εφορία ή οι τράπεζες σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.  

Σε αυτές τις συνθήκες η Newrest ανακοινώνει δράσεις για την «ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων» και προσφέρει τρόφιμα σε γηροκομεία, δήμους και κοινωνικά παντοπωλεία. Όσο ετοιμάζεται, δηλαδή, να πετάξει εκατοντάδες εργαζόμενους στο δρόμο, να αφήσει εκατοντάδες οικογένειες χωρίς εισόδημα, προσπαθεί να δείξει «κοινωνικό πρόσωπο»… Δε μας παραπλανούν!  

Παλεύουμε ώστε τα σχέδια της εργοδοσίας να μείνουν στα χαρτιά! Δε θα πληρώσουμε ξανά εμείς, ούτε μπορούμε ούτε θέλουμε! Προχωράμε σε κινητοποίηση έξω από την εταιρεία τη Δευτέρα 29 Ιούνη στη 13.00, κλιμακώνουμε με απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η εργοδοσία προχωρήσει σε απολύσεις.

Συνάδελφοι, δεν είμαστε μόνοι μας! Οι κινητοποίησεις στον επισιτισμό, τα ξενοδοχεία, τον τουρισμό είχαν αποτέλεσμα! Οι εποχικοί εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία θα ενταχθούν στο μηχανισμό στήριξης μετά από αυτές τις κινητοποιήσεις.

Συνεχίζουμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας! 

Διεκδικούμε:

  • Να μη γίνει καμία απόλυση, καμία τροποποίηση των συμβάσεων μας! Να απαγορευτούν οι απολύσεις για το επόμενο διάστημα.
  • Διασφάλιση του εισοδήματός μας με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, στο ύψος της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης. 
  • Ούτε σκέψη για κατάργηση της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης! Να ενταχθούν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα.
  • Να τηρούνται οι ειδικότητες των εργαζομένων
  • Να παρθούν πίσω οι απολύσεις που έγιναν μέσα στο Μάρτη.
  • Να επαναπροσληφθούν όλοι όσοι εργάστηκαν με συμβάσεις το 2019 και όσοι των οποίων έληξαν οι συμβάσεις τους μέχρι το Φλεβάρη.
  • Ακύρωση των χρεώσεων σε πρώην ΔΕΚΟ, τράπεζες και εφορία για όσο καιρό ισχύουν τα μέτρα.
  • Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης του ενοικίου, αναστολής καταβολής δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία. 
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. να γίνουν δωρεάν τα τεστ Covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους.