Ανταπόκριση από την Γ.Σ. των εργαζομένων του Ξενοδοχείου Μarriot

FacebookTwitterGoogle+Share

Τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στις 28 Μάη στο Σύνταγμα στις 11 π.μ., που οργανώνουν το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής και Επιχειρησιακά Σωματεία σε Ξενοδοχεία και Εστιατόρια, με το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων του Συνδικάτου, αποφάσισαν ομόφωνα στη σημερινή τους γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Athens Marriot».

Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης μίλησαν ο Βασίλης Καρατζάς, πρόεδρος του Επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων και ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της διοίκησης του Κλαδικού Συνδικάτου, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας με την ΔΑΣ και μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, εργαζόμενος επί σειρά ετών στον κλάδο, ο οποίος μιλώντας στους εργαζόμενους, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και των κλαδικών σωματείων στον επισιτισμό – τουρισμό και τα ξενοδοχεία, στην Αθήνα στις 28 Μάη, αλλά και σε πολλές πόλεις της χώρας αυτό το διάστημα, χαρακτηρίζοντάς τον ως αγώνα ζωής για όλες και όλους. Θα προσπαθήσουμε, συνέχισε, με όλες μας τις δυνάμεις να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, να εμποδίσουμε, να δυσκολέψουμε όλα αυτά τα σχέδια που υπάρχουν ώστε εμείς οι εργαζόμενοι να γίνουμε πιο φθηνοί. Γιατί, συμπλήρωσε, αυτοί είναι οι σχεδιασμοί και της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων που τους υπηρετούν.

Ο Χρ. Κατσώτης αναφέρθηκε εκτενώς στους αντεργατικούς σχεδιασμούς που υπάρχουν για το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, από κυβέρνηση και εργοδοσία, γεγονός που οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουν να υλοποιηθούν.

Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία η φυσική παρουσία στις κινητοποιήσεις και στις αγωνιστικές δράσεις και παρεμβάσεις των κλαδικών σωματείων, προκειμένου να σταλεί αποφασιστικό μήνυμα ενάντια σ’ αυτούς τους αντεργατικούς σχεδιασμούς, κατέληξε ο Χρ. Κατσώτης. (δείτε video πάνω από την ομιλία του Χρ. Κατσώτη).