Η κινητοποίηση του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας στις 15/5

FacebookTwitterGoogle+Share

Συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και πορεία στους δρόμους της πόλης στις 15/5 το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, ανοίγοντας την αυλαία των κινητοποιήσεων.

«Παράγουμε πολλά – Πληρώσαμε αρκετά – Τώρα να πληρώσουν κράτος – αφεντικά», ήταν το σύνθημα που έδωσε το στίγμα της κινητοποίησης, όπως αποτυπώθηκε στο γιγαντοπανό που ξεδιπλώθηκε στην είσοδο του κτιρίου της Περιφέρειας. Με τα πανό του κλαδικού και επιχειρησιακών σωματείων, με πικέτες που αποτύπωναν τα αιτήματά τους, οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν πως διεκδικούν τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους. Το Σωματείο έχει ήδη αποφασίσει νέα κινητοποίηση στις 25 Μάη, καταληκτική ημερομηνία για τις επαναπροσλήψεις.

Το πρωί οι εργαζόμενοι θα βρεθούν στις πύλες των ξενοδοχείων ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΕΔ. Επιπλέον, το Σωματείο την 1η Ιούνη σχεδιάζει μηχανοκίνητες πορείες στις τρεις κεντρικές αρτηρίες του νησιού, που θα καταλήξουν σε κοινή συγκέντρωση στην πόλη της Κέρκυρας.