Χαιρετισμός του Σ.Ε.Τ.Ε.Π.Ε. στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών

FacebookTwitterGoogle+Share

Το ΣΕΤΕΠΕ χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών που μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, καλούν σε συλλαλητήριο το Σάββατο 1 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη, στην «Agrotica». στεκόμαστε στο πλάι της φτωχής αγροτιάς, που παλεύει για την επιβίωση της, ενάντια στα μέτρα αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης, που εκπληρώνει τις κατευθύνσεις της ΕΕ και των μονοπωλίων, να περάσει δηλαδή ο πλούτος του κλάδου στα χέρια λίγων επιχειρηματικών ομίλων.
Γίνετε αντιληπτό, ότι εργάτες και αγρότες έχουν κοινά συμφέροντα, είναι θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής. Εμείς στον κλάδο επισιτισμού – τουρισμού, είμαστε οι εργαζόμενοι που στα ξενοδοχεία, στα εστιατόρια, στις καφετέριες, στα ζαχαροπλαστεία κ.τ.λ. μεταποιούμε, επεξεργαζόμαστε και διαμεσολαβούμε για να φτάσει η πρώτη ύλη, που με τόσο κόπο παράγουν οι αγρότες, στους καταναλωτές. Και όλα αυτά με μισθούς πείνας, με δουλειά χωρίς δικαιώματα, με εντατικοποίηση της δουλειάς, σε συνθήκες απάνθρωπες, την ώρα που στον κλάδο τα κέρδη των ξενοδόχων και των μεγαλοεπιχειρήσεων κάθε χρόνο κάνουν και νέο ρεκόρ. Την ίδια ώρα, που εμείς στους χώρους δουλειάς καταστρέφουμε τα γόνατα μας, τα χέρια μας, το σώμα μας αυτοί σαν »μπόνους» διαλύουν της κοινωνική ασφάλιση, διώχνουν από πάνω τους το »βάρος» των ασφαλιστικών εισφορών γιατί »δεν μπορούν να τα βγάλουν περά».
Ο κλάδος μας, θα έπρεπε να ικανοποίει τις ανάγκες των πολιτών, του λαού αυτής της χώρας. Την ανάγκη για διακοπές, για ξεκούραση, για διασκέδαση. Αντ’ αυτού, οι υπηρεσίες του κλάδου είναι προνόμιο των λίγων, από τις διακοπές που για την πλειοψηφία των εργαζομένων είναι απατηλό όνειρο, μέχρι και καθημερινές ανάγκες όπως έξοδο για φαγητό κ.τ.λ. είναι απαγορεύτηκες στις σημερινές συνθήκες.
Δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ για να καταλάβουμε ποιόν εξυπηρετούν όλα τα παραπάνω. Οι εξευτελιστικές τιμές που αναγκάζονται να πουλάνε τα προϊόντα τους οι αγρότες μαζί με όλα τα εμπόδια που τους βάζει η κυβέρνηση και οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, είναι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, για να αυξήσει τα κέρδη του για ακόμα μια φόρα στις πλάτες μας.
Σήμερα πιο πολύ από ποτέ είναι αναγκαιότητα για τους εργάτες, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, να παλέψουν όλοι μαζί για έξοδο από την ΕΕ, και για μια άλλη κοινωνία στην οποία εμείς που παράγουμε τον πλούτο, εμείς θα τον καρπωνόμαστε. Είναι ώρα για επίθεση σε αυτήν την πολιτική και αγώνα για τα δικά μας δικαιώματα.