19/6 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ν. ΑΧΑΙΑΣ

FacebookTwitterGoogle+Share

Πάτρα 15 Ιουνίου 2019

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού και Ξενοδοχείων Νομού Αχαΐας σε χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις του Νομού Αχαΐας την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Κλάδου, με την μαζική τους συμμετοχή στην απεργία να δώσουν αγωνιστική απάντηση στην εργοδοσία και το κράτος της.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι στα ξενοδοχεία και την εστίαση ετοιμάζουν νέα επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Νέο ξεζούμισμα, με ατέλειωτη 7ήμερη εργασία, σπαστά ωράρια, εντατικοποίηση της δουλειάς, μη υποχρεωτική εφαρμογή των ΣΣΕ, ομηρία, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και δουλεμπορικά παντού. Παλιά και νέα μέτρα που έχουν ως στόχο την περεταίρω ανάπτυξη των κερδών τους, θα έρθουν να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την εργατική-λαϊκή οικογένεια.

Στην διαχρονική αυτή επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους , οι εργοδότες είχαν ως σύμμαχό τους την πλειοψηφία της Γ.Σ.Σ.Ε. Στην ίδια ρότα είναι και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, η οποία στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την συνδικαλιστική μαφία στην Συνομοσπονδία. Είναι αυτοί που δεν δίστασαν να βάλουν μέσα στα Συνδικάτα τους ίδιους τους εργοδότες και τα τσιράκια τους για να μπορούν να τα ελέγχουν, να σβήνουν κάθε σπίθα αντίστασης και οργάνωσης μέσα στους χώρους δουλειάς. Είναι οι ίδιοι που δεν έβγαλαν κιχ όταν κράτος και εργοδοσία επιχείρησαν να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση των αγώνων, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, ακόμα και στην απεργία.

Ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να βγουν στο προσκήνιο. Να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τις λογικές του μικρότερου κακού, της αναμονής και των μειωμένων απαιτήσεων. Να θέσουμε σαν προτεραιότητα την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, χωρίς εκπτώσεις, απέναντι σε όλους αυτούς που απομυζούν τον κόπο και τον ιδρώτα μας. Να αντιληφθούμε επιτέλους ότι όσα περισσότερα κέρδη αποκομίζουν από την δουλειά μας κάθε χρόνο οι εργοδότες, τόσο χειρότερες συνθήκες εργασίας διαμορφώνονται για εμάς τους εργαζόμενους.

Τώρα είναι η ώρα, όλοι οι εργαζόμενοι, Έλληνες και μετανάστες, ανεξάρτητα από τις σχέσεις εργασίας μέσα στους χώρους δουλειάς, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Με την οργάνωση στα Συνδικάτα, αγώνα με ταξικό προσανατολισμό, να βάλουμε τέλος στην επίθεση που δεχόμαστε και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την δική μας αντεπίθεση.

Στις 19 Ιουνίου απεργούμε όλοι και διεκδικούμε

• 7ωρο 5ημερο 35ωρο, με δυο συνεχόμενα ρεπό
• Επαναφορά και διεύρυνση των βαρέων και ανθυγιεινών και του εφάπαξ
• Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς
• Υπογραφή και εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις