ΔΑΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

FacebookTwitterGoogle+Share

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.)
στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Ηρακλείου

Δελτίο Τύπου
Με αφορμή την …επανεμφάνιση του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού μετά από 1,5 χρόνο

1,5 χρόνο μετά τις εκλογές στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Ηρακλείου η νέα διοίκηση έδωσε σημεία ζωής! Έδωσε στη δημοσιότητα …μια ανακοίνωση.
Θα αναρωτιούνται οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού ποιο είναι άραγε το γεγονός αυτό που ανάγκασε τη διοίκηση του συνδικάτου να βγάλει επιτέλους έστω μια ανακοίνωση;
Μήπως κάποια παρέμβαση σε κάποιο από τους εκατοντάδες χώρους, όπου οι συνάδελφοι δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες;
Μήπως κάποια καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας;
Μήπως ανακοινώνουν ότι θα γίνει επιτέλους γενική συνέλευση του συνδικάτου για να οργανωθεί ο αγώνας των συναδέλφων για καλύτερες συνθήκες εργασίας;
Τίποτα απ’ όλα αυτά, τα …δευτερέυοντα, μιας και κανένα από τα παραπάνω δεν έχει γίνει τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Η ανακοίνωση του συνδικάτου βγήκε για να καταγγείλει το Π.Α.ΜΕ και να στηρίξει τον πρόεδρο του Ε.Κ.Η., ο οποίος στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί ένα ακόμα ανύπαρκτο σωματείο – σφραγίδα, κάλεσε μέχρι και την αστυνομία στο Εργατικό Κέντρο (βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά).

Η αλήθεια είναι ότι δε μας προκαλεί έκπληξη. Ήταν αναμενόμενο από ένα τέτοιο σωματείο, που έκανε εκλογές – παρωδία, με καραμπινάτη νοθεία και εκβιασμούς για να εξασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου θα μείνουν με το κεφάλι κάτω, υποταγμένοι και συμβιβασμένοι απέναντι στην άγρια εκμετάλλευση της εργοδοσίας, για να περνάει το ξήλωμα των δικαιωμάτων μας χωρίς να «ανοίγει μύτη».
Ξεπληρώνουν γραμμάτια στον πρόεδρο του Ε.Κ.Η. στηρίζοντας ένα σωματείο με πρόεδρο όχι εργαζόμενη, αλλά αυτοαπασχολούμενη (!!!) και γραμματέα διευθύντρια, αφού και ο ίδιος τους στήριξε 1,5 χρόνο πριν στο συνδικάτο επισιτισμού – τουρισμού, όπου ψήφισαν ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, οικοδόμοι, πλακατζήδες, μηχανικοί αεροσκαφών, κομμωτές, λογιστές, καθώς και συγγενείς και φίλοι υποψηφίων!
Τα κατάφεραν, και έτσι εδώ και 1,5 χρόνο το συνδικάτο είναι μόνιμα κλειδωμένο, δεν έχει κάνει ούτε μια γενική συνέλευση, ούτε μια κινητοποίηση σε χώρο δουλειάς, είναι μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να αντιστρέψουν την κατάσταση, να οργανωθούν μέσα σε κάθε χώρο και να διεκδικήσουν ουσιαστική βελτίωση των όρων δουλειάς τους. Να ζωντανέψουν το συνδικάτο για να γίνει πραγματικό αποκούμπι τους, μακριά από τους εργοδότες και τις συμβιβασμένες και νόθες συνδικαλιστικές δυνάμεις.

Η ανακοίνωση σε pdf:15 6 2019 ΔΑΣ Επισιτισμού ΗΡΑΚΛΕΙΟ