ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – 7ΗΜΕΡΟ

FacebookTwitterGoogle+Share

Η αντιπαράθεση που στήθηκε με αφορμή τις δηλώσεις Μητσοτάκη, ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ για το 7ήμερο , είναι για να την ακούν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό , τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια και να γελάνε. Στόχο έχει να «τονώσει» προεκλογικά την πόλωση ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Και οι δύο έχουν συμφωνήσει και εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα, που έχουν επιβάλλει η ΕΕ και η εργοδοσία όλα αυτά τα χρόνια. Και οι δύο συμφωνούν με το νόμο για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας , που μετατρέπει τη ζωή των εργαζομένων σε λάστιχο, με 7ήμερα και 10ωρα, με συνεχόμενη εργασία ακόμα και για έναν ολόκληρο μήνα, με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης , με τα ωρομίσθια.

Άλλωστε εμείς οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση ζούμε στο πετσί μας την δουλειά χωρίς ρεπό και ξεκούραση, χωρίς σταθερό ημερήσιο χρόνο. Φρόντισαν γι’ αυτό όλα τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια και υπερασπίζονται τη πολιτική της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων.

Τον κ. Μητσοτάκη τον «πρόλαβαν» στην πράξη, οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην Ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού , όπου μαζί με τους ξενοδόχους υπέγραψαν τη κλαδική σύμβαση που επιβάλλει 7ήμερη εργασία στα ξενοδοχεία, στις περιόδους αιχμής. Η «κοινή τους πλεύση» επιβεβαιώνεται και από τη συνάντηση του προέδρου της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ) με τον κ. Μητσοτάκη και τον πρόεδρο των ξενοδόχων, τον Απρίλιο.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα- προεκλογικά- βγαίνει στα «κάγκελα» δήθεν για να υπερασπιστεί τα εργατικά δικαιώματα , θυμίζουμε ότι πανηγύριζε πριν λίγου μήνες για την επέκταση αυτής της σύμβασης που επιβάλλει το 7ήμερο. Η κυβέρνησή τους είναι που κατάργησε την Κυριακάτικη αργία και εφαρμόζει όλους τους αντεργατικούς νόμους, μέχρι και αυτόν του Βρούτση, που καταργεί τη συλλογική διαπραγμάτευση για τον κατώτατο μισθό.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που έχουν σε αυτές τις εκλογές και να στείλουν μήνυμα αντίστασης και καταδίκης της πολιτικής τους. Να στηρίξουν τους αγωνιστές του κλάδου ,τους αγωνιστές του ΠΑΜΕ που είναι υποψήφιοι και που μέχρι σήμερα υπερασπίστηκαν τους αγώνες μας, τους οργάνωσαν μαζί μας, που μπήκαν και μπαίνουν μπροστά για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Να τους μαυρίσουμε όπως μαυρίζουν και αυτοί τη ζωή μας.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ