Ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής

FacebookTwitterGoogle+Share

2 Μάη 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σήμερα Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 και ώρα 20.00 συνεδρίασε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που εκλέχτηκε από την Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στις 16 Απριλίου 2018 και έχει την ευθύνη διεξαγωγής των αρχαιρεσιών του Συνδικάτου με σκοπό να λάβει κάθε μέτρο που κρίνει απαραίτητο στο πλαίσιο της αρμοδιότητας και ευθύνης της σύμφωνα με τα οριζόμενα από το καταστατικό του Συνδικάτου για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των εκλογών και της ελεύθερης, ανεμπόδιστης  και μαζικής συμμετοχής των εργαζόμενων του κλάδου σε αυτές.

Ως Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή πληροφορήθηκαμε ότι σε ορισμένους εργασιακούς χώρους η εργοδοσία παρεμβαίνει ώστε να μην φτάσουν οι εργαζόμενοι στην κάλπη. Ταυτόχρονα, γνωστοί συνδικαλιστές που αποτελούν για χρόνια τα στηρίγματα των μεγαλοξενοδόχων, καλούν ανοιχτά τους εργαζόμενους να μην συμμετέχουν στην αρχαιρεσίες του Συνδικάτου.

Πιο συγκεκριμένα

  • Στο ξενοδοχείο Χίλτον εκπρόσωποι της διεύθυνσης από σήμερα το πρωί τρομοκρατούν απειλώντας εργαζόμενους, ακόμη και με απόλυση, ώστε να μην ψηφίσουν στο εκλογικό κέντρο του Συνδικάτου μέσα στο χώρο δουλειάς. Προκειμένου να αποτρέψουν τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με μέλη του Συνδικάτου που είχαν την ευθύνη της διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, τους έβγαλαν από άλλη έξοδο μετά το πέρας της βάρδιας τους. Στο ίδιο ξενοδοχείο υπεύθυνοι των δουλεμπορικών συνεργείων τηλεφωνούσαν στους εργαζόμενους και τους προέτρεπαν να μην ψηφίσουν ή να γίνουν μέλη του Συνδικάτου.
  • Στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, η μειοψηφούσα παράταξη του επιχειρησιακού σωματείου, γνωστή για την φιλεργοδοτική της στάση, εξέδωσε ανακοίνωση, ανήμερα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, καλώντας τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου να μην συμμετέχουν στις εκλογές του Συνδικάτου. Με συκοφαντίες για δήθεν προπηλακισμούς όσων δεν συμφωνούν με την πλειοψηφία του Συνδικάτου, κατέφυγαν σε ψεύδη, με γκεμπελίστηκες μεθόδους. Κι επειδή προφανώς και δεν αγνοούν ότι στις αρχαιρεσίες συμμετέχουν άλλα τρία ψηφοδέλτια πλην αυτό της πλειοψηφίας (ΔΑΣ, που στηρίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ), όπως αυτά της ΠΑΣΚΕ, της ΛΑΝΤΖΑΣ και ΚΑΜΑΡΙΕΡΑΣ, ρίχνουν λάσπη θεωρώντας ότι «πες-πες κάτι θα μείνει». Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο επιχειρησιακό του ΤΙΤΑΝΙΑ, ήταν και συνεχίζει να είναι μέλος της ΠΑΣΚΕ, υποψήφιός τους για πολλά χρόνια, στήριγμα της πλειοψηφίας στην Ομοσπονδία Επισιτισμού-Τουρισμού. Θεωρούμε επίσης ως μεγαλύτερη απόδειξη του διασπαστικού τους ρόλου, τον ισχυρισμό τους ότι οι εργαζόμενοι των ξενοδοχείων δεν έχουν καμιά σχέση με αυτούς των επισιτιστικών καταστημάτων και ότι έχουν διαφορετικά συμφέροντα. Για να στηρίξουν μάλιστα τον συλλογισμό τους, που αποτελεί εργοδοτική προπαγάνδα των ξενοδόχων, παραπληροφορούν τους εργαζόμενους γράφοντας ότι στο Συνδικάτο ψηφίζουν 2.500 εργαζόμενοι από επισιτιστικά καταστήματα, ενώ από τα 3.000 ψηφίσαντα μέλη του 2016, τα μισά τουλάχιστον είναι από ξενοδοχεία.

 

Με αφορμή τα παραπάνω ως Κεντρική Εφορευτική επιτροπή:

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν όσους προσπαθούν και σε αυτές τις εκλογές να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την ενότητα του κλάδου απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των οποίων ήταν και είναι οι πιο πιστοί κολαούζοι.

Οι εργαζόμενοι να τους πετάξουν από τα σωματεία, να μην βρουν χώρο να κρυφτούν παρά μόνο στην αγκαλιά των αφεντικών τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Η συμμετοχή στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η καλύτερη απάντηση των εργαζομένων του κλάδου στην προσπάθεια της μεγαλοεργοδοσίας και των συνδικαλιστικών της στηριγμάτων να αποδυναμώσει το Συνδικάτο, δεν μπορεί να είναι άλλη από τη ισχυροποίηση της οργάνωσή μας και μέσα από τις αρχαιρεσίες.

Να μη διστάσει κανείς συνάδελφος, καμιά συναδέλφισσα να καταγγείλει κάθε προσπάθεια της εργοδοσίας να παρέμβει στη λειτουργία και στη δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να αξιοποιήσουμε κάθε συνδικαλιστικό μέσο εναντίον οποιουδήποτε θελήσει να βάλει εμπόδια στη συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου, προκειμένου να μην επιτρέψουμε να σταθεί κανείς εμπόδιο στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των εργαζόμενων.

Τέλος ως Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα λάβουμε κάθε μέτρο που θα διασφαλίζει την ανεμπόδιστη και αυτόνομη λειτουργία της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης, απέναντι σε εργοδότες, ή σε όσους ενεργούν για λογαριασμό τους ή και σε οποιοδήποτε τρίτο που προβαίνει σε οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη που παρακωλύει την άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Ιδιαίτερα σε όσους παρεμποδίζουν με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο την προσχώρηση εργαζόμενων στο Συνδικάτο, ή καλούν τους εργαζόμενους να απέχουν συμμετοχής στις αρχαιρεσίες ή να αποχωρήσουν από το Συνδικάτο.

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ