ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

FacebookTwitterGoogle+Share

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η Κεντρική Διοίκηση του Συνδικάτου χαιρετίζει την χθεσινή- άμεση κινητοποίηση, του Π.Α.ΜΕ., των ταξικών Σωματείων και χιλιάδων εργαζόμενων για την υπεράσπιση του δικαιώματος της απεργίας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ξεπερνώντας κάθε όριο ξετσιπωσιάς, έφερε σαν τον κλέφτη την Δευτέρα το βράδυ, τροπολογία στη Βουλή για το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία. Κάτω από την άμεση κινητοποίηση του ταξικού κινήματος αναγκάστηκε να το πάρει πίσω προσωρινά, με την «υπόσχεση» να το επαναφέρει σε λίγες μέρες «βελτιωμένο».
ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
Καλούμε όλα τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, όλους τους συναδέλφους στα ξενοδοχεία και τα επισιτιστικά να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να σημάνει «συναγερμός» μπροστά στην πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.
Με την καθολική συμμετοχή μας, να πάρουν απάντηση τα σχέδια των εργοδοτών, της κυβέρνησής και των υπόλοιπων κομμάτων- εκπροσώπων του κεφαλαίου, να τηρηθεί «σιγή νεκροταφείου» από τους εργαζόμενους και τον λαό απέναντι στην οξυμένη επίθεση που δρομολογούν. Αυτό επιδιώκουν με το σύνολο των μέτρων για το χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης και του δικαιώματος της απεργίας, που συμφώνησαν με τους θεσμούς.
Κανένας πόνος δεν τους έπιασε για την «μαζικοποίηση» των σωματείων και των συνδικάτων, για τον εκδημοκρατισμό τους και όλα τα προσχήματα που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παπαγαλίζουν από προχτές. Παίρνουν μέτρα για λογαριασμό των πολυεθνικών, στρώνουν τον δρόμο, ώστε το τσάκισμα μισθών και συμβάσεων, οι μειώσεις στις συντάξεις, οι κατασχέσεις των σπιτιών του λαού, η φοροληστεία, να βρουν τις λιγότερες δυνατές αντιστάσεις.
Με την επιτυχία της απεργίας, να πάρουν απάντηση τα τσιράκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, η πλειοψηφίες στην ΓΣΕΕ αλλά και στην Ομοσπονδία μας (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ), που «κάνουν γαργάρες» όλο αυτό το διάστημα για την επίθεση στο δικαίωμα στην απεργία. Αυτοί που όπου βρεθούν κι όπου σταθούν «κλίνουν» σε όλους τους τόνους την «αναποτελεσματικότητα των αγώνων και των απεργιών» και την «εργασιακή ειρήνη», την υποταγή των εργαζόμενων.
Το δικαίωμα στη απεργία χτυπιέται γιατί αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο μας απέναντι στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
10.30 πμ, ΟΜΟΝΟΙΑ