Ανακοίνωση για την επίθεση των Ματ σε εργαζόμενους και φοιτητές στο Υπ. Παιδείας

FacebookTwitterGoogle+Share

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΦΕΕΜΠ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χθες επέλεξε να χτυπήσει τους εργαζόμενους και τους οικοτρόφους φοιτητές χρησιμοποιώντας τα ΜΑΤ και χημικά στο Υπουργείο Παιδείας. Οι φοιτητές μαζί με τους εργαζόμενους στις εστίες και το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο με βασικά αιτήματα τους το άνοιγμα των εστιών, την επαναπρόσληψη των εργαζομένων και την ολοκλήρωση των μετεγγραφών, κόντρα στη προσπάθεια να προχωρήσει η εμπορευματοποίηση ,η υποβάθμιση των σπουδών, η απληρωσιά και η αβεβαιότητα.
Άλλωστε η κυβέρνηση απέδειξε ότι πλέον θα αντιμετωπίζει και αυτή , όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις , με τρομοκρατία και καταστολή , κάθε εργαζόμενο , βιοπαλαιστή, που αμφισβητεί τη πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας. Όπως έκανε πριν μερικούς μήνες με τους εργαζόμενους του Ξενοδοχείου Λύδρα, όπως έκανε χθες με τους εργαζόμενους στα MARKET IN, στα Γιάννενα.
Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η ‘Δίκαιη Ανάπτυξη’ που ευαγγελίζονται πάει χέρι- χέρι με το ξύλο και τις συλλήψεις. Πάει χέρι – χέρι με τις απολύσεις, την απληρωσιά, την φτώχεια όλων αυτών που σήμερα με τον ιδρώτα τους παράγουν το πλούτο που λυμαίνονται μια χούφτα μεγιστάνες πάμπλουτοι .

Αυτό ήταν που ενόχλησε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους μαζί με το Συνδικάτο και τους φοιτητές.
Απέναντι στην κυβέρνηση που συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση την πολιτική της εμπορευματοποίησης της παιδείας και το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την άγρια φοροληστεία των εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών.
Συνεχίζουμε δυναμικά, αποφασιστικά με στόχο να πάρουμε πίσω τις δουλειές μας και οι φοιτητές να έχουν ένα πιάτο φαϊ.
Δίνουμε το επόμενο ραντεβού μας στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΜΠ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ