ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

FacebookTwitterGoogle+Share

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ!

Συνάδελφοι,
Στις 20 Ιούλη με την απεργία μας στείλαμε μήνυμα αντίστασης, στο μέτωπο εργοδοσίας – κυβέρνησης. Στείλαμε μήνυμα ότι δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή την άθλια κατάσταση που διαμορφώνουν οι μεγαλοεργοδότες και η κυβέρνηση για να αυξάνουν τα κέρδη τους.
Τους στέλνουμε και τώρα μήνυμα ότι συνεχίζουμε, ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε να γίνουμε περισσότεροι, να γίνουμε ικανότεροι, να αντεπιτεθούμε.
Είναι σημαντική παρακαταθήκη ότι πολλοί εργαζόμενοι στα Ξενοδοχεία έκαναν την επιλογή να συγκρουστούν με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, με τη πολιτική και την προπαγάνδα της κυβέρνησης. Να αψηφήσουν την τρομοκρατία των εργοδοτών, ενώ σημαντική είναι και η πείρα από εκείνους που αποφάσισαν να συγκρουστούν με τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, που έστησαν σε Ξενοδοχεία της Αθήνας, να απαντήσουν συλλογικά και περήφανα , σηκώνοντας το κεφάλι ψηλά και δίνοντας το παράδειγμα σε άλλους συναδέλφους που κάτω από την πίεση και την τρομοκρατία δεν κατάφεραν σε αυτή την απεργία να κάνουν το βήμα.
Είναι όλοι εκείνοι οι συνάδελφοι και συναδέλφισες από τα δουλεμπορικά συνεργεία, με τις συμβάσεις μιας μέρας που την μέρα εκείνη είπαν στον προϊστάμενο και τον διευθυντή «δεν γίνομαι απεργοσπάστης, η θέση είναι εδώ έξω». Όλοι αυτοί μπορούν το επόμενο διάστημα να συμβάλλουν στο να δυναμώσουν τα σωματεία μέσα στα Ξενοδοχεία και τα κέτερινγκ, να δυναμώσει το Συνδικάτο, να δυναμώσουν οι αγώνες μας.
Με την απεργία μας «βγάλαμε» την πραγματική εικόνα που κρύβεται πίσω από τα χλιδάτα σαλόνια των ξενοδοχείων, τα πολυτελή εστιατόρια, τα επιχειρηματικά «θαύματα» στις αλυσίδες καφέ και γρήγορου φαγητού.
Αναδείξαμε ποια είναι η περιβόητη τουριστική ανάπτυξη των 30 εκ. τουριστών, τι σημαίνει το φιλικό επενδυτικό περιβάλλον που και η κυβέρνηση αλλά και όλα τα κόμματα του κεφαλαίου προωθούν. Αποκαλύψαμε τον εθνικό στόχο που «μας βγάζει στο ξέφωτο». Αποδείξαμε πως κυβέρνηση και εργοδοσία αξιοποιούν τον τουρισμό για να πείσουν την εργατική τάξη να δεχτεί την άθλια κατάσταση που διαμορφώνουν για να εξασφαλίζουν κέρδη στα πλαίσια των ανταγωνισμών τους. Τα ρεκόρ κερδών, αφίξεων και διανυκτερεύσεων πατάνε στα ρεκόρ της εκμετάλλευσης, της εντατικοποίησης και της απληρωσιάς χιλιάδων ξενοδοχοϋπάλληλων και επισιτιστών σε όλη την Ελλάδα.
Στείλαμε μήνυμα ότι δεν αποδεχόμαστε τα επιδόματα φτώχειας και τα διάφορα προγράμματα κατάρτισης που δήθεν αντιμετωπίζουν την ανεργία σύμφωνα με τις δηλώσεις Τσίπρα από το υπουργείο εργασίας, απαλλάσσοντας τους εργοδότες από τις ευθύνες τους.
Συγκρουστήκαμε με τη πλειοψηφία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας που στηρίζει την εργοδοσία και τη κυβέρνηση, τη γραμμή που προβάλλουν. Ότι φταίνε οι κακοί εργοδότες ενώ οι καλοί είναι αυτοί που εφαρμόζουν κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική. Με τη γραμμή που θέλει να διαμορφώνονται τα αιτήματα και οι αγώνες των εργαζομένων στα όρια του μέτρου, των αντοχών και αναγκών των επιχειρήσεων, της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν. Οι ευθύνες τους για την κατάσταση των εργαζόμενων σήμερα στον κλάδο είναι τεράστιες. Κάθε δικαίωμα που χάθηκε, φέρει την υπογραφή τους. Η τυπική απόφαση που πήραν για τη απεργία δεν τους ξεπλένει για όσα έκαναν και κάνουν- άλλωστε ακόμη και αυτήν την απόφαση στην πράξη την υπονόμευσαν σε όλη την Ελλάδα.
Αναδεικνύεται περισσότερο η ανάγκη να αλλάξουν αποφασιστικά οι συσχετισμοί στην Ομοσπονδία και σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και στα επιχειρησιακά. Να αντιπαλέψουμε τη πιο επικίνδυνη λογική που προβάλλουν αυτές οι δυνάμεις. Τη λογική που λέει ότι με διαπραγματεύσεις , με «διάλογο», χωρίς ριζικές αλλαγές, χωρίς σύγκρουση με την εξουσία των μονοπωλίων, μπορεί να βελτιωθεί η θέση των εργαζομένων και που ταυτόχρονα προβάλλει την αναποτελεσματικότητα των αγώνων.
Είναι προϋπόθεση για να πάμε ένα βήμα μπροστά . Είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει και η αναγκαία συμμαχία μας , με τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους, με τους αγρότες, για να παλέψουμε απο κοινού για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση όπου ο λαός θα έχει την εξουσία.
Συνεχίζουμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας για:
• Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
• Αύξηση των μισθών για όλους χωρίς διαχωρισμούς νέων και παλιών. Κάλυψη όλων των απωλειών από το 2012 ως σήμερα. Υπογραφή και υποχρεωτικότητα τέτοιων Συλλογικών Συμβάσεων.
• Να έχουμε σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα .Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης και της ενοικιαζόμενης εργασίας.
• Να έχουμε 7ωρο ,5θημερο, 35ωρο
• Επιστροφή των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων για όλες τις ειδικότητες που έχουν αποχαρακτηριστεί από τους αντιασφαλιστικούς νόμους.
• Επαναφορά της 20ετίας στο ΕΦΑΠΑΞ και του τρόπου υπολογισμού όπως ήταν πριν το 2010 και επέκταση του σε όλο το κλάδο.
• Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους άνεργους και τους εποχικούς μέχρι να βρουν δουλειά
• Δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για όλους πρόσβαση στην Υγεία και τη Παιδεία.
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ