Αλληλεγγύη στην απεργία των εμποροϋπαλλήλων με εξόρμηση στο κέντρο της Αθήνας

FacebookTwitterGoogle+Share

Φωτό & Video

Εξόρμηση στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησε το Συνδικάτο το πρωί της Κυριακής 16 Ιούλη, μπροστά στην απεργία της 20ης Ιούλη, αλλά στηρίζοντας συνάμα και την απεργία των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

Η εξόρμηση περιελάμβανε ως σταθμούς τα Everest και το ξενοδοχείο Athens Cypria στο Σύνταγμα, το ξενοδοχείο Ηλέκτρα Metropolis στη Μητροπόλεως, μικρότερα ξενοδοχεία στην Απόλλωνος και τα επισιτιστικά μαγαζιά στο Μοναστηράκι. Τα μέλη του Συνδικάτου κατέληξαν έξω από το σταθμό μετρό στο Μοναστηράκι όπου πραγματοποιούσαν την απεργιακή τους συγκέντρωση οι εμποροϋπάλληλοι οι Ενώσεις Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές του Δήμου Αθήνας.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Γιώργος Στεφανάκης, χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση αναφέρθηκε στο κοινό μέτωπο όλων των εργαζομένων απέναντι στην πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων, λέγοντας ότι οι  εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό ξέρουν καλά τι σημαίνει δουλειά την Κυριακή: ωράρια λάστιχο, σπαστά, 7ημερη δουλειά χωρίς ανάπαυσ. Απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα στην απεργία του κλάδου του Επισιτισμού – Τουρισμού στις 20 Ιούλη  υπογράμμισε ότι ένα από τα βασικά όπλα του εργατικού κινήματος είναι η αλληλεγγύη. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς το Σύνταγμα μέσα από την οδό Ερμού.

έξω από το Everest στο Σύνταγμα
έξω από το Everest στο Σύνταγμα
Στην απεργιακή συγκέντρωση των εμποροϋπαλλήλων στο Μοναστηράκι
Στην απεργιακή συγκέντρωση των εμποροϋπαλλήλων στο Μοναστηράκι