ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΤΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΗ 2017

FacebookTwitterGoogle+Share

Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΤΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΗ 2017

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Αττικής κάλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου τα επιχειρησιακά σωματεία, να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους τη μεγάλη αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη στις 24 Ιούνη. Η κινητοποίηση διοργανώνεται στα πλαίσια του διημέρου συνάντησης και αντιπολεμικής δράσης Συνδικάτων από τα Βαλκάνια.
Εμείς οι εργαζόμενοι στο Τουρισμό και στον Επισιτισμό ζούμε τα τελευταία χρόνια στο πετσί μας την αύξηση των τουριστικών ροών, τα ρεκόρ αφίξεων και κερδών. Εδώ και χρόνια ζούμε στο πετσί μας αυτή την ανάπτυξη στο τουρισμό.
Η τεράστια κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο κλάδο μας είναι αποτέλεσμα της κατάργησης του 8ωρου, των μεγάλων μειώσεων στους μισθούς, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και την εφαρμογή δεκάδων μορφών εργασίας που έχουν κάνει σμπαράλια το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, το 5νθήμερο, το 8ωρο. Είναι αποτέλεσμα της γενίκευσης της μαθητείας, της εδραίωσης των δουλεμπορικών γραφείων, της απλήρωτης δουλειάς.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση δίνει 4 δις ευρώ το χρόνο για τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και σε συμμετέχει σε 13 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έχει παραχωρήσει αεροδρόμια, λιμάνια και είναι στις επιδιώξεις της να παραχωρήσει ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι γης για να επεκταθεί η δολοφονική βάση της Σούδας που αποτελεί το ορμητήριο του ΝΑΤΟ στο αιματοκύλισμα του Συριακού λαού. Αντίστοιχης σημασίας είναι και το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη που αποτελεί Κέντρο Ταχείας Αντιδράσεως του ΝΑΤΟ. Έτσι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπλέκει τη χώρα μας όλο και πιο ενεργά στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για να ξαναχαράξουν τα σύνορα, να μοιράσουν τα κέρδη από την ενέργεια, τους εμπορικούς δρόμους.
Η ΔΙΨΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ
Είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που ληστεύει τον ιδρώτα των λαών. Είναι η αιτία που σπέρνει το θάνατο στη γειτονικές μας χώρες, για του αφέντη το φαΐ.
ΟΣΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΜΕ ΤΟ 4Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
Δε χρειάζεται λοιπόν να ψάξουμε πολύ πιο βαθιά για να καταλάβουμε για ποιανού τα συμφέροντα σκοτώνονται σήμερα οι λαοί της Συρίας, του Αφγανιστάν, της Ουκρανίας και άλλων χωρών.
Οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών ομίλων στο Τουρισμό όπου ούτε λίγο ούτε πολύ έκαναν σαφές πρόσφατα ότι αυτή η κατάσταση στις γειτονικές χώρες τους βοηθάει στη κερδοφορία τους και τον ανταγωνισμό τους με τη Τουρκία και τις γειτονικές χώρες. Είναι οι ίδιοι που μαζί με άλλους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στηρίζουν τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, προπαγανδίζοντας αυτό τον δολοφονικό ιμπεριαλιστικό οργανισμό ως δήθεν παράγοντα της ασφάλειας στη περιοχή. Την ώρα που η χώρα συμμετέχει ενεργά στις επεμβάσεις, στις δυνάμεις κατοχής κι από κοινού με τους επιχειρηματικούς ομίλους της Τουρκίας προετοιμάζουν το έδαφος για το ενδεχόμενο βαθύτερης εμπλοκής σε πόλεμο.
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ “ΕΙΡΗΝΗ” ΤΟΥΣ !
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ!
Οι Ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, τα συνδικάτα, οι επιτροπές αγώνα και οι αγωνιστές συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συμμετέχουμε στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη στις 24 Ιούνη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Καλούμε όλα τα επιχειρησιακά σωματεία στα Ξενοδοχεία και τον επισιτισμό, όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία να συμμετέχουν μαζικά στη κινητοποίηση και να αγωνιστούμε για:
• Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
• Καμμιά συμμετοχή σε στρατιωτικο-πολιτική συμμαχία καπιταλιστών.
• Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
• Πάλη ενάντια στη περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.
• Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής -λαϊκής οικογένειας.
• Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό και το σωβινισμό.
• Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σε όλους τους λαούς.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΕΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ!
Όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από κλάδο, φύλλο, χώρα, μας ενώνει το κοινό ταξικό συμφέρον. Μας ενώνει ο αγώνας για μια ζωή που θα είμαστε εμείς οι νοικοκύρηδες του τόπου μας. Που θα μπορούμε να απολαύσουμε εμείς και τα παιδιά μας το πλούτο που παράγουμε. Μια ζωή χωρίς εκμεταλλευτές!
Αυτή η είναι η ζωή που μας ανήκει.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 38 30 380 και στα μέλη της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου και στις Διοικήσεις των τοπικών Παραρτημάτων του Συνδικάτου.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ