ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ

FacebookTwitterGoogle+Share

Παρασκευή, 2 Ιούνη 2017
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Το Συνδικάτο καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου στην Αττική την αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική απόφαση της πλειοψηφίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου να διαγράψει από το σωματείο πρωτοπόρους εργαζόμενους και εκλεγμένους συνδικαλιστές με τη δικαιολογία ότι τους αποκαλούν «εργοδοτικούς».
Το «ειδεχθές έγκλημα» για το οποίο κατηγορούν τους συναδέλφους είναι ότι μπήκαν μπροστά για την οργάνωση των εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, στηρίζοντας τις αποφάσεις τους να ιδρύσουν επιχειρησιακά σωματεία και να παλέψουν για Συμβάσεις με βάση τα δικά τους συμφέροντα ενώ την ίδια στιγμή η πλειοψηφία στη διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων έχει ουσιαστικά καταργήσει τις μαζικές διαδικασίες. Είναι «εγκληματικό» να αντιπαρατίθεται κανείς συνδικαλιστικά μαζί τους και να αποκαλύπτει ότι η στάση τους και η γραμμή που ακολουθούν είναι επί της ουσίας γραμμή στήριξης της εργοδοσίας σε όποιο χώρο, περιοχή ή κλάδο.
Αν δεν ήταν επικίνδυνοι για τους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα θα ήταν τουλάχιστον φαιδροί. Τέτοιες πρακτικές «εξόντωσης» συνδικαλιστικών αντιπάλων χρησιμοποιούν μόνο όσοι τρέμουν την οργάνωση των εργαζομένων και θεωρούν τα σωματεία προσωπικό τους «τσιφλίκι».
Είναι οι ίδιοι που υπέγραψαν ΣΣΕ στα μέτρα των ξενοδόχων, που κι αυτή σε ελάχιστα ξενοδοχεία εφαρμόζεται, στηρίζουν με κάθε τρόπο την επίθεση που έχει εξαπολυθεί σε κάθε κατακτημένο με αίμα δικαίωμα των εργαζομένων.
Δεν είναι τυχαίο ότι τις διαγραφές ακολούθησε στα ξενοδοχεία που εργάζονται οι συνάδελφοι πογκρόμ διώξεων και τρομοκρατίας. Εργοδοσία και εργοδοτικοί συνδικαλιστές αποτελούν κι δυο μαζί μέρος του προβλήματος. Τυχαία επίσης δεν είναι και η επικείμενη από κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου κομμένου και ραμμένου στα μέτρα των επιχειρηματικών ομίλων, προκειμένου κανείς να μην αντιστέκεται στα όσα αντεργατικά μέτρα πέρασαν και σε όσα ακόμη θέλουν να ψηφίσουν.
Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε έντιμο συνδικαλιστή από κάθε κλάδο, που δεν ταυτίζει τον ρόλο του με αυτόν της πλειοψηφίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, να καταδικάσει τις διαγραφές των τριών συναδέλφων και να απαιτήσει να σταματήσει κάθε προσπάθεια να εμποδιστεί η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ