ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ

FacebookTwitterGoogle+Share

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε
που εργάζεσαι στον Επισιτισμό και στα ξενοδοχεία

Σου θυμίζουμε ότι το Δώρο Πάσχα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ!

Δικαιούσαι ΚΑΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΣΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να σου πληρώσει το Δώρο Πάσχα, το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη.
Κανένας συνάδελφος να μην εξαπατηθεί απ’ όσους εργοδότες και το φετινό Πάσχα θα προσπαθήσουν να μας κοροϊδέψουν, λέγοντας μας ότι δεν υπάρχει πια Δώρο Πάσχα.
Δώρο Πάσχα δικαιούμαστε είτε εργαζόμαστε με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, είτε με καθεστώς μερικής απασχόλησης, είτε με το σύστημα εκ περιτροπής εργασίας, ανεξάρτητα από το αν η σύμβασή μας είναι αορίστου, ή ορισμένου χρόνου, ανεξάρτητα από το αν αμειβόμαστε με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με το νόμιμο κατώτατο μισθό, ή με ατομική σύμβαση (συμφωνία).
Σε κάθε περίπτωση άρνησης ή καθυστέρησης από την πλευρά του εργοδότη να μας καταβάλλει το Δώρο του Πάσχα, καταγγέλλουμε το γεγονός στην Επιθεώρηση Εργασίας και ζητάμε την ποινική δίωξη του εργοδότη, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα (ΑΝ 690/1945) αυθημερόν.
Εναλλακτικά, μπορούμε να προσφύγομε ζητώντας την ποινική δίωξη του εργοδότη και στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα. Ισχύει η αυτόφωρη διαδικασία.
Το δώρο Πάσχα είναι ίσο με μισό μισθό, για όσους αμείβονται με μηνιαίο μισθό κι έχουν εργαστεί ολόκληρο το χρονικό διάστημα από 1η Γενάρη μέχρι 30 Απρίλη.
Για όσους έχουν εργαστεί λιγότερο χρόνο στο προαναφερόμενο διάστημα προβλέπεται αναλογία του Δώρου Πάσχα ίση με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού, ή ένα ημερομίσθιο για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο, για κάθε 8 (οκτώ) ημέρες, διάρκειας της εργασιακής σχέσης τους με τον εργοδότη, την περίοδο από 1η Γενάρη μέχρι 30 Απρίλη.
• Δεν απεμπολούμε όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει.
• Παλεύουμε για τη διατήρηση και διεύρυνσή τους.

Διεκδικούμε την πληρωμή του Δώρου Πάσχα ατομικά,
αλλά και συλλογικά μέσα από το Σωματείο μας.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ