ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΜΕ!

FacebookTwitterGoogle+Share

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής συμπαραστέκεται, στον αγώνα των εργαζομένων στον Ξενοδοχειακό Όμιλο Vita Hotels και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο Zorbas στο Ηράκλειο της Κρήτης. Χαιρετίζουμε τις δυναμικές και αποφασιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν αυτές τις μέρες στο Ξενοδοχείο με αίτημα να καταβληθούν άμεσα οι μισθοί 2 μηνών.
Ξέρουμε ότι μέσα σε αυτό τον αγώνα οι εργαζόμενοι μέχρι τώρα αντιμετωπίζουν τις απειλές τις εργοδοσίας, τους μηχανισμούς της (διευθυντές, προϊστάμενοι) αλλά και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς μέσω των ιδιωτικών συνεργείων και ενοικιαζόμενων εργαζομένων.
Ξέρουμε επίσης ότι οι εργαζόμενοι στο Ξενοδοχείο Zorbas είναι αντιμέτωποι με το Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, όπου η πλειοψηφία της Διοίκησης στήριξε από τη πρώτη στιγμή την εργοδοσία, παίρνοντας μια σημαντική θέση στο μηχανισμό που στήθηκε για να καταστείλει τον αγώνα. Είναι οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές που μαζί με τη πλειοψηφία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού υπέγραψαν τα προηγούμενα χρόνια τις μειώσεις μισθών, στήριξαν την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ για τη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, για τη κατεδάφιση όλων των κατακτήσεων του εργατικού κινήματος.
Μέσα από τον αγώνα των εργαζομένων στον όμιλο Vita Hotels, μέσα από τους αγώνες συνολικά των εργαζομένων στο κλάδο μας, αναδεικνύονται σημαντικά συμπεράσματα που βοηθούν ώστε να γίνει ακόμα ποιο αποτελεσματική η πάλη μας ενάντια στην εργοδοσία και τη κυβέρνηση.
Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά μέσα από το κλάδο μας ότι ο χαρακτήρας της πολυδιαφημισμένης “Δίκαιης Ανάπτυξης” έχει να κάνει μόνο με την αύξηση των κερδών των μεγαλοεργοδοτών και σε καμιά περίπτωση δε συμβαδίζει με την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, την κάλυψη των απωλειών που είχαν μέχρι σήμερα με πρόσχημα τη κρίση.
Μέσα από τη γενικευμένη απληρωσιά σε μια σειρά μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους και στην Αττική με κορυφαίο παράδειγμα το Athens Ledra, αναδεικνύεται με το πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν υπάρχουν ούτε “καλοί” ούτε “κακοί” εργοδότες. Δεν υπάρχουν ούτε “καλές” ούτε “κακές” κυβερνήσεις. Υπάρχουν μόνο τα συμφέροντα τους, οι επιλογές τους για μεγαλύτερη κερδοφορία που αντιστοιχούν και σε αντίστοιχες πολιτικές διαχείρισης.
Η ανυποχώρητη στάση των εργαζομένων στον όμιλο Vita Hotels, η στάση των εργαζομένων στο Athens Ledra, δείχνουν το δρόμο, για όλους τους εργαζόμενους στο κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού, για όλη την εργατική τάξη.
Αυτός ο αγώνας δείχνει και τα σημαντικά όπλα που έχουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους και δεν είναι άλλα από την οργάνωση μέσα στο χώρο δουλειάς, το συλλογικό ανυποχώρητο αγώνα, την αλληλεγγύη, το συντονισμό με τους άλλους κλάδους.
Μέσα από αυτό τον αγώνα αναδεικνύεται και η ανάγκη να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τους κολαούζους της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Να ξεμπερδεύουμε με τους κάθε λογής εργοδοτικούς συνδικαλιστές, να αλλάξουν οι συσχετισμοί μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, συνολικά μέσα στο κλάδο. Είναι προϋπόθεση για να πάει ένα ακόμα βήμα πιο μπροστά ο αγώνας μας.
Ο αγώνας που γίνεται στον όμιλο Vita Hotels, είναι και αγώνας δικός μας. Είναι κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων του κλάδου.
Είναι κοινός αγώνας όλων των Συνδικάτων, των Εργατικών Κέντρων, των Ομοσπονδιών σε όλη την Ελλάδα που καλούν σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες με κοινό κάλεσμα και πλαίσιο αιτημάτων για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων που θα καλύπτουν τις απώλειες μας όλα αυτά τα χρόνια και θα βάζουν κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας. Πρωτοβουλίες που κορυφώνονται στην Αθήνα στις 17 Οκτώβρη με μεγάλο Συλλαλητήριο.
Αυτός ο αγώνας για την ανάκτηση των απωλειών μας φέρνει στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες, τα δικά μας συμφέροντα! Φέρνει στο προσκήνιο τη διεκδίκηση του πλούτου που εμείς και μόνο εμείς παράγουμε.
Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Αττικής θα συνεχίσει να εκφράζει με κάθε τρόπο την αμέριστη συμπαράσταση σε κάθε αγώνα που αναπτύσσεται μέσα στους χώρους δουλειάς. Θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να εκφράζει και να προωθεί την αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους που αγωνίζονται, ανάμεσα στα συνδικάτα και τα σωματεία που αντιστέκονται στη πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Είναι καιρός να περάσουμε στη δική μας αντεπίθεση !

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ