Παρέμβαση στο Υπ.Εργασίας 25/2/2016 στις 4:30μμ.

FacebookTwitterGoogle+Share

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Οι εργαζόμενοι στα Ξενοδοχεία έχουμε βιώσει κυριολεκτικά στο πετσί μας την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται ΕΕ-κυβέρνηση και ξενοδόχοι. Τα τελευταία χρόνια όλοι αυτοί πανηγυρίζουν για τα ρεκόρ που σπάει ο τουρισμός το ένα μετά το άλλο ενώ για τις συνθήκες-γαλέρας που επικρατούν στα περισσότερα ξενοδοχεία-κάτεργα δεν βγάζουν άχνα.
Στην ίδια γραμμή βαδίζει και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας που με την υπογραφή και της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας φρόντισαν να εξασφαλίσουν φτηνούς εργαζόμενους για τους ξενοδόχους θέλοντας ταυτόχρονα να μας καθησυχάσουν ότι έχουμε σύμβαση. Παρακαλάνε το υπουργείο Εργασίας «να καταστήσει τη σύμβαση γενικά υποχρεωτική….. αλλιώς η κυβέρνηση θα οφείλει μια γενναία αυτοκριτική»!!!
Εμείς απαντάμε ότι στους εργάτες δεν ταιριάζουν τα παρακάλια. Η εργατική τάξη ότι έχει κατακτήσει το έχει κάνει με αγώνες. Αφήνουμε πίσω μας όσους θέλουν να μας στείλουν σαν πρόβατα στη σφαγή και οργανωνόμαστε στο Συνδικάτο μας. Παλεύουμε για μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και η σταθερή διεκδίκηση που προβάλουμε όλα αυτά τα χρόνια για καθολική υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ.
Σταθμός σε αυτή τη μάχη η παρέμβαση που οργανώνει το Συνδικάτο την Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2016, στις 4:30 μμ. στο Υπουργείο Εργασίας.
Δεν πρέπει να λείψει κανείς, δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος από τη μάχη για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Η ανακοίνωση σε pdf: 25 2 2016 για υποχρεωτικότητα