Κάλεσμα για Γενική Συνέλευση στην Κω

FacebookTwitterGoogle+Share

Το Σωματείο ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ της Κω καλεί σε Γενική Συνέλευση με θέμα το σχεδιασμό της δράσης και την απόφαση συμμετοχής στην απεργία της 12ης Νοέμβρη, με ανακοίνωση που αναφέρει:

 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

 Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ υπηρέτης και εκτελεστικό όργανο της μεγαλοεργοδοσίας καταδικάζει τους εργαζόμενους σε μόνιμη φτώχεια και εξαθλίωση.

Με τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης συντελείται έγκλημα σε βάρος μας.

 Δεν πρέπει να αποδεχτούμε τη δουλειά μέχρι τα 67, δεν αντέχουμε και δεν μπορούμε να δουλεύουμε μέχρι τα βαθειά γεράματα.

Από τη δική μας δουλειά και κόπο πλούτισαν και θα πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι μεγαλοξενοδόχοι.Στο χέρι μας είναι να τους σταματήσουμε.

Όλοι μαζί μπορούμε να σταματήσουμε την επίθεση στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις που είχαμε.

Έλα στη Γενική Συνέλευση.

Ενημερώσου. Πες τη γνώμη σου.

Έλα να συναποφασίσουμε τη δράση μας, να οργανώσουμε καλύτερα την πάλη μας για την απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Να μην αποδεχτούμε τις άθλιες συνθήκες δουλειάς, την εντατικοποίηση, τους ίδιους ή και χειρότερους μισθούς, την απληρωσιά, την ανασφάλιστη δουλειά που υπηρετούν την ανάκαμψη των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε ξενοδοχεία και επισιτισμό.

Να μην συμβιβαστούμε με το επίδομα ανεργίας μόνο για 3 μήνες, που δεν φτάνει να καλύψει τις βασικές ανάγκες επιβίωσής μας.

 Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Πάλεψε μαζί με το Σωματείο σου για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και τη συγκρότηση μιας πλατιάς λαϊκής συμμαχίας.

Βάλε στην άκρη όλους αυτούς που κάνουν τη ζωή μας κόλαση.

 Να διεκδικήσουμε τώρα Συλλογικές Συμβάσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, όλες τις απώλειες που είχαμε τα χρόνια της κρίσης.

Να περιφρουρήσουμε το εφάπαξ, το δικαίωμα στα επιδόματα ασθένειας-πρόνοιας, να μην μείνει κανείς συνάδελφος χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Να απαιτήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, τη ζωή που μας στερούν για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μια χούφτας καπιταλιστών.

Μην αφήσεις την κατάσταση στα χέρια μιας κυβέρνησης που σε παραπλάνησε, για να μας βάλει στο χέρι, να αποδεχτούμε να είμαστε φτηνότεροι και υποταγμένοι, που ζητά νέες θυσίες στο όνομα των κερδών των εργοδοτών μας.

Οι μόνες θυσίες που αξίζει να κάνουμε είναι αυτές του αγώνα, που δίνει προοπτική και ελπίδα να απολαμβάνουμε οι ίδιοι τον πλούτο που παράγουμε

Αυτά καλούμε τους εργαζόμενους να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε

στη Γενική Συνέλευση του κλάδου

τη Δευτέρα 9 Νοέμβρη, 18:30 στο Εργατικό Κέντρο

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!