Μπροσούρα του ΠΑΜΕ για τη λειτουργία και τη δράση των σωματείων

FacebookTwitterGoogle+Share

Θανάσης Γκώγκος

Ο Θανάσης Γκώγκος είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Η μπροσούρα που εξέδωσε το ΠΑΜΕ για τη λειτουργία και τη δράση των σωματείων, θέλουμε να συζητηθεί καταρχήν μέσα στα ΔΣ των συνδικαλιστικών οργανώσεων και στη συνέχεια να αποτελέσει το όχημα ώστε να ανοίξει η συζήτηση μέσα στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς. 

Η ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος προϋποθέτει την ουσιαστική δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, κυρίως των πρωτοβάθμιων, που έχουν και την πιο άμεση επαφή με τους εργαζόμενους και τους χώρους δουλειάς. Προϋποθέτει τη ζωντανή και άμεση συμμετοχή αλλά και την ενίσχυση των συλλογικών διαδικασιών, που δε θα υποτάσσουν τη δράση του εργατικού κινήματος κάτω από ξένες σημαίες, θα είναι κόντρα στον τυχοδιωκτισμό.

Η μπροσούρα καταπιάνεται με μια σειρά ζητήματα που αποτελούν πεδίο αντιπαράθεσης. Ακόμα και τεχνικά ζητήματα που μπορεί να φαίνονται δευτερεύοντα και να υποτιμώνται, κρύβουν όμως από πίσω ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις και τοποθετήσεις.

Η ίδια η ζωντανή συζήτηση θα εμπλουτίσει την μπροσούρα, θα προσθέσει και θα αναδείξει νέες πλευρές.

Το ΠΑΜΕ δε φοβάται τη συζήτηση. Αντιθέτως, συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις ώστε να πυκνώνουν οι συζητήσεις παντού, να μην υπάρχουν απονεκρωμένες και ρουτινιάρικες διαδικασίες. Τα σωματεία πρέπει να παίζουν το ρόλο τους στις σύγχρονες συνθήκες, να είναι αποκούμπι των εργαζομένων και παράλληλα ζωντανά κύτταρα που θα ασχολούνται με όλα τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες της εργατικής τάξης, θα κινούνται και θα παρεμβαίνουν στις εξελίξεις με πολιτική θέση και όχι ντυμένα με το μανδύα της ουδετερότητας.

Πάτα αυτόν τον σύνδεσμο για να κατεβεί η μπροσούρα Η λειτουργία και η δράση των σωματείων